Los bericht bekijken
  #5  
Oud 12 november 2007, 23:14
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.469
Standaard Re: HDMI

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door renetencaat
wat is dan uiteindelijk het nut om al die vele pixels met HDMI zo to comprimeren en de resolutie zo hoog te maken met als bedoel resultaat een beeld waarbij dan wordt gezegd dat de kleuren en de helderheid van het beeld af spatten...?
eh... is dat wel zo ???

Volgens mij comprimeert HDMI niets, maar geeft gewoon de beeldinformatie digitaal door naar je TV. Die kan er dan direct een beeld van laten zien op het LCD scherm.

Volgens mij creeer je met een SCART of component kabel juist een extra "omzet-stap". Immers het beeld wordt digitaal ontvangen, je maakt er dan eerst een analoog signaal van wat je naar je TV stuurt over een kabel. In de TV wordt er dan weer een digitaal signaal van gemaakt om daarmee de LCD (of plasma) display pixels mee aan te sturen. Bij een beeldbuis-TV heb je dat (in principe) niet, een analoog signaal wordt daar in dezelfde analoge vorm aan de beeldbuis (via versterkers in de TV) aangeboden die er een beeld van maakt. Een LCD/Plasma moet het analoge beeld eerst weer digitaliseren.
Met HDMI zou je dus de digitaal->analoog->digitaal vertaalslag overslaan en dus een beter beeld kunnen overhouden. Ook voor SDTV uitzendingen.

Verder is een HDMI kabel veel dunner dan een SCART of component kabel en kun je makkelijker verliesvrij iets aansluiten (zelfs ook met een "switch")