Los bericht bekijken
  #3  
Oud 30 oktober 2007, 21:16
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard Re: welke ntu versterker???

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jippo
Hallo,

Wij hebben kabelinternet en telefonie van Multikabel.

Het modem is aangesloten op een wandcontactdoos met twee uitgangen in de woonkamer. Omdat wij het een en ander wilen verplaatsen moet het modem nu in de meterkast komen (ja ik weet het daar hoord het eigenlijk ook te staan). Hier hebben wij een wandcontactdoos met een (1) uitgang. Ik heb Multikabel gebeld en die zeiden dat we een NTU splitter/versterker nodig hebben.

Ik heb even zitten googlen maar kom er niet echt uit. Welk merk en type is goed? En hoeveel kosten die dingen ongeveer? Ik neem aan dat ik hiervoor niet bij de Gamma e.d. hoef te zijn?

Er moeten twee tv's aangesloten kunnen worden en dus het kabelmodem.
Je moet even met de klantenservice van Multikabel bellen en vragen of ze je de juiste signaal-verdeler kunnen opsturen. Deze komt dan in plaats van de 2 gats-optimizer die je nu gebruikt. Dit soort signaal-verdelers kun je niet in de winkel kopen of je krijgt een verkeerd type wat niet werkt. Ik weet niet of ze je er iets voor berekenen, als je geluk hebt is het gewoon service.

Meer informatie vind je bij de installatie-handleidingen op deze pagina:
http://www.multikabel.nl/service-desk/handleidingen/

Je hebt de signaal-verdeler nodig die in dit pakket zit:
http://www.multikabel.nl/media/File/Pakket%20D%20(ETU).pdf

Deze sluit je dan aan op de 1-gatsdoos in de meterkast, uit de optimizer komt dan een kabel die naar je kabelmodem gaat en er zit ook weer een 1-gats-uitgang op die naar je radio en TV's gaan. Daar kun je dan zelf een splitter achter zetten die je wel weer bij de bouwmarkt kunt kopen.
Als je goede kabels gebruikt kun je een splitter zonder versterker gebruiken, anders is een goede kwaliteitsversterker aan te raden. De 'bouwmarkt-versterkers' zijn niet altijd de beste keus, ik zou het eerst eens met een passieve splitter proberen.

Maar je internet/telefonie aansluiting gaat dus via genoemde signaalverdeler, de TV/Radio splitsing komt pas daarna.