Los bericht bekijken
  #1  
Oud 27 oktober 2007, 23:05
Leonardo's schermafbeelding
Leonardo Leonardo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 11 september 2002
Locatie: Den Helder, 1781 - Centrum. (ex-Multiweb.)
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra - ARRIS Touchetone TM702 eurodocsis3
DTV: Humax IHDR-5050C
Berichten: 380
Standaard Gecrashte computers na virusupdate! (MK-F-secure)

http://www.nhd.nl/nieuws/stadstreek/...cle2631829.ece

Internetgebruikers Multikabel 'zijn ziek' van gecrashte computers na virusupdate

Gepubliceerd op 27 oktober 2007, 17.10 uur.

Alkmaar -
Afnemers van internet via Multikabel lopen na een recente virusbeveiliging via F-secure ernstig risico dat hun computer crasht. Door een foutieve programmering raken pc's op hol en kunnen Multikabel-gebruikers geen verbinding meer maken met internet. Het kan zelfs zijn dat op pc's het besturingsprogramma Windows opnieuw geïnstalleerd moet worden en dat ook andere programma's niet meer werken. Overigens zouden niet alle gebruikers last hebben van de update-crash. Multikabel verzorgt internet, televisie en telefonie in een groot deel van Noord-Holland.

De website van Multikabel verwijst nog steeds naar de reguliere update voor virussen. Maar intussen verwacht de heldpdesk van Multikabel een stortvloed aan klachten. Want veel pc-gebruikers zijn 'er ziek' van.

Het bedrijf F-secure, dat o.a. anti-virusprogramma's levert, heeft een nieuwe versie van de viruskiller op internet geplaatst. Abonnees van Multikabel die deze update downloaden en installeren melden dat na de installatie de pc's crashen. Er is geen internetverbinding meer mogelijk en ook het internetabonnement kan niet meer gevalideerd, dus gecontroleerd worden.

De helpdesk van Multikabel heeft gedupeerde abonnees inmiddels geadviseerd het besturingsprogramma Windows opnieuw te installeren. Maar dit kan wel betekenen dat andere programma's op de pc's wegraken of dat allerlei documenten na herinstallatie definitief verloren raken.

F-secure zou het probleem, volgens de helpdesk, wel onderkennen, maar niet onmiddellijk maatregelen kunnen nemen. Een verbeterde versie zou zelfs enkele weken op zich kunnen laten wachten. Een van de opties om toch internet te gebruiken is de (virus-)beveiliging uit te zetten, maar dit wordt in het algemeen niet aangeraden.

Mogelijk is er maandag meer bekend voor de pc-gebruikers die een gecrashte computer hebben. De omvang van het probleem is niet helemaal duidelijk, omdat sommige gebruikers na de update geen storing hebben ondervonden.
__________________
Groet, Leonardo.
MGVnr: 173
Navigare necesse est.
www.vantijn.net