Los bericht bekijken
  #11  
Oud 27 oktober 2007, 18:13
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard

Ik denk niet dat het de firewall is die het verkeer van poort 119 controleert, maar dat het virus-scan proces gewoon elk bestand wat je download en op je harde schijf neerzet gaat scannen. Als je vanuit newsgroepen download haal je in werkelijkheid enorm veel kleine bestanden op die je news-client (grabit/newsleecher e.d.) dan weer samenstelt tot het originele grote bestand.

Dat scannen kost vrij veel tijd omdat het heel veel bestandjes zijn. Nu de download snelheden steeds sneller worden ga je dat nu pas echt merken omdat ze in steeds korterte tijd op je harddisk gezet worden waardoor de snelheid van scannen op gaat vallen. Als het voor het ene deel nog niet klaar is zal het news-programma wachten voordat hij verder gaat met het volgende deel en lijkt je download snelheid dus veel trager, maar eigenlijk staat je computer gewoon te wachten tot de virusscanner klaar is.

Je moet dus eens zoeken in de configuratie van de virusscanner of je voor 1 bepaald programma of voor alles het controleren van gedownloade bestanden kunt uitschakelen.