Los bericht bekijken
  #71  
Oud 25 oktober 2007, 12:27
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.469
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Eric Sijm
Mogelijk niet een MK probleem maar zou het kunnen zijn dat in de avond een verbinding naar een exchange-point als bijv. een AMX-IX <-> MK tekort capaciteit heeft?

Eric
Daarom is het belangrijk om vast te stellen of het "intern" wel goed gaat (speedtest/newsserver enzovoorts). Gaat het intern ook minder, dan is er iets met je eigen verbinding of is je lokale segment toe aan een capaciteitsuitbreiding.

Het hoeft verder (als het extern is) nog niet eens de capaciteit van het door Multikabel beheerde knooppunt te zijn, maar kan ook gewoon door drukte op de server waar je heen gaat komen, of een lijntje daartussen wat buiten verantwoording/beheer van Multikabel ligt.

De mensen die je hier de laatste tijd ziet klagen hebben ook snelheidsdips op de newsserver/speedtest-server en hebben dus last van iets 'lokaals' zo te zien.

Als je bang bent dat de multikabel speedtest niet de werkelijke snelheid aangeeft omdat hij het te druk zou hebben, moet je meerdere bronnen tegelijk gebruiken. Dus bijvoorbeeld het 100Mbyte bestand op de speedtest server downloaden en tegelijk met maximale verbindingen van de newsserver en nog een groot bestand downloaden van extern. Tel dan de 3 snelheden op. Is die totale snelheid veel hoger dan wat de speedtest server aangeeft, heeft die een capaciteitsprobleem en niet je verbinding. Is het ongeveer gelijk dan ligt het niet aan die speedtest server.