Los bericht bekijken
  #1  
Oud 20 oktober 2007, 21:56
RKE's schermafbeelding
RKE RKE is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 20 oktober 2007
Berichten: 2
Standaard Ervaringen met DVB-C tuners voor in PC (MCE)?

Sinds de aanschaf van een media center (Microsoft MCE obv XP) is het apparaat niet meer weg te denken uit ons huishouden. De software werkt wonderbaarlijk goed en intuïtief en zelfs ons zoontje van 3 kan er mee overweg.

Alleen over de kwaliteit van het tv beeld ben ik niet echt tevreden. Vergeleken met andere bronnen zoals dvd's of zelfs gedownloade films, is het tv signaal erg wazig (verschilt per zender maar echt scherp wordt het nooit). Ik heb gespeeld met meerdere MPEG2 decoders maar zelfs de beste (NVIDIA) levert een niet meer dan acceptabel beeld op. Ik stoor me nog iedere avond eraan als ik tv (-opnames) kijk.

Dus wil ik de overstap maken naar digitale tv maar het media center moet blijven. Nu begrijp ik dat er DVB-C tuners zijn en ik heb alle informatie van Archie op het forum gevonden (beetje achterhaald omdat er beweerd wordt dat het niet werkt met MCE, maar nog steeds erg nuttig). Dus ik weet wat er aangeschaft moet worden (hardware/CAM/etc.).

Wat ik nog niet goed kan beoordelen is welke DVB-C TV kaart ik het beste kan aanschaffen. Ik vraag me af of die kaarten komen met MPEG2 encoders (zoals mijn huidige analoge tv tuner van Haupage) of dat die taak zal worden overgenomen door de CPU van mijn PC. En als het dat laatste is, is mijn AMD X2 3800+ snel genoeg? Ook voor twee tuners? Zijn er andere dingen waar ik op moet letten?

Is er iemand die daar ervaring mee heeft of die mij kan vertellen waar ik dat soort info kan vinden? Ik zou er in ieder geval een stuk mee geholpen zijn. Alvast bedankt voor de moeite!