Los bericht bekijken
  #49  
Oud 5 oktober 2007, 10:09
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.453
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door migroen
Cees heeft op zich wel een punt dat er steeds na een verhoging van snelheid problemen ontstaan. Natuurlijk kunnen er altijd problemen ontstaan na een aanpassing maar ze zouden in het geval dat alles goed werkt en na een verhoging niet meer toch wat meer actie kunnen ondernemen.

Zelf ervaar ik het nu voor de 3de keer en nu is ook de telefoonlijn slecht. Voor de verhoging werkte alles goed.
Zo heb ik het niet gezegd (of in ieder geval niet bedoeld). Wat ik wel gezegd heb is dat bij bepaalde situaties een probleem pas gemerkt wordt na een snelheidsverhoging, maar dan doel ik meer op een router of ander deel van de huisinstallatie die een hogere snelheid niet aankan. Stel dat je een 10Mbit huisnetwerk of router gebruikt, dan merk je bij 7Mbit internet speed niets, maar gaat je speed ineens omhoog naar 12Mbit dan haal je dat nooit. Het kan zelfs dan zo worden dat doordat die 12Mbit teveel is, je zelfs onder de 7Mbit gaat zakken omdat je router steeds crasht. Je gaat er dan netto op achteruit, maar dat is dan de "schuld" van je eigen installatie.

Maar dat geldt natuurlijk niet in het geval als ook je telefonie slecht is. Dat kan/mag niets met een snelheidsverhoging te maken hebben, want telefonie loopt los van je internet snelheid. Er wordt dus niet een deel van je eigen bandbreedte gebruikt voor telefonie.

Ik denk dan eerder aan een slecht signaal door een probleem in je aansluiting wat een paar keer per jaar opspeelt. Zelf heb ik een aantal jaren geleden ook zoiets gehad. Paar keer per jaar zakte mijn snelheid in. Dat bleek dan te komen doordat een component in de kast in de straat niet goed werkte. De monteur schroefde er dan even aan en daarna was het weer goed. Maar als het weer vochtig weer werd met temperatuurwisselingen, vooral in voor- en najaar had ik weer een probleem. Pas nadat er echt componenten vervangen waren in die kast heb ik dat probleem niet meer gehad. In geval van Migroen lijkt me dit ook nog een mogelijkheid. Vooral omdat je telefonie ook gelijktijdig slecht wordt. Dat het dan rond periode van snelheidsaanpassing is, kan nog steeds toeval zijn. Maar dat zal blijken als je een monteur gehad hebt