Los bericht bekijken
  #44  
Oud 4 oktober 2007, 19:39
Paulus1963's schermafbeelding
Paulus1963 Paulus1963 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 24 september 2007
Berichten: 11
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door migroen
Vandaag is de snelheid ook weer super traag. Diverse meetingen gedaan en kom gem. uit op 1078 kbps en dat voor Power.

Dus Helpdesk gebeld en weer de klachten neergelegd zoals altijd na een verhoging snelheid van MK.

Morgen komt er een monteur langs. Er werdt aangeven als het aan mijn installatie ligt er 29 euro voorrijkosten worden berekend. Ik heb toen aangeven dat als dat het geval is ik de discussie met MK wel start. In hun systeem kunnen ze zien dat die al de 3 keer is na een verhoging.
Maar ik ben blij dat er snel een monteur langs komt.

Wat mij wel steeds opvalt is dat als je aangeeft dat er veel meer mensen last hebben van dit probleem er nooit een reactie van de helpdesk komt. Ze geven daar gewoon geen antwoord op.


Nog wat tips voor de mensen die ook problemen hebben en de helpdesk gaan bellen. Dit scheelt je weer in de kosten en dat je opnieuw moet bellen.

1. Zorg dat je direct met het kabelmodem bent verbonden zonder een router er tussen.

2. Ga naar: http://speedtest.multikabel.nl/speedtest.php en doe deze test minimaal 3x. Ik moest dit van de heldpesk uitvoeren en de uitslagen doorgeven. Het scheelt dus als je dat al hebt gedaan. Dan hoef je niet opnieuw te bellen of lang aan de lijn te blijven.

Maak een printscreen van de resultaten en bewaar deze met vermelding van datum en tijd. Altijd handig om aan de monteur te laten zien en ook MK kan zien dat je deze test hebt gedaan dus je hebt dan ook een beter onderbouwing.

3. Vraag om je ticketnummer.

Hoop dat je wat hebt aan deze tips.
Ik heb al mijn berichten maar verwijderd omdat ik helemaal geen zin heb in wel of geen gelijk gedoe.
Ik dacht alleen maar als zoveel mensen problemen ondervinden met hun snelheid met internet wat voor zin heeft het dan om je hardware te gaan meten. Voorheen werkte het toch goed, en na de “snelheidsverhoging” niet meer?
Tuurlijk, je kunt een router hebben die niet de huidige snelheiden ondersteunt, ik wou dat het zo simpel was.
Het probleem ligt niet intern, tenminste meestal niet, maar bij Multikabel.
Dan kun je wel gaan bellen met MK en allemaal tests gaan doen maar iedereen weet allang al waar het probleem zit.
Dus ik irriteer me aan al die “kunstgrepen” die je als gebruiker eerst moet gaan doen als een soort van zoethoudertje….het probleem ligt vast bij u….heeft u dit al gedaan? En we zijn weer een paar weken verder.

“Wat heb je zelf al gedaan om de verbinding beter te maken”.
Ik heb niks gedaan want je kunt niks doen. Je kunt zelf wel een schepje pakken en zelf een kabeltje gaan leggen. En dan al die statistieken van welke verbindingsmeter wel betrouwbaar is en welke niet…sorry ik krijg er een raar gevoel bij.

Stemmingmakerij kan wel eens het enigste wapen zijn wat je als gebruiker hebt. Wakker schudden.

Das niet iets wat ik leuk vind maar er is maar 1 manier om te krijgen wat je wilt en dat is inderdaad stemmingmaken….in die zin dat je ruchtbaarheid geeft aan het feit dat MK niet levert wat zou moeten. Ik zou ook veel liever een nieuwe router kopen maar dat is niet het probleem.

En tsja eerst moeten we allemaal een martelgang doorstaan van allemaal instellingen nalopen. (die voorheen goed waren maar ok ik ben te dom en snap niet dat het allemaal nu anders is omdat het zoveel sneller is).
Maar tegen die tijd, en misschien zijn er echt mensen die nieuwe routers kopen, is het probleem bij MK opgelost en kijken we elkaar weer allemaal glimlachend aan. Ik heb die nieuwe router niet voor niks gekocht….