Los bericht bekijken
  #43  
Oud 4 oktober 2007, 11:26
kingpin's schermafbeelding
kingpin kingpin is offline
Inactieve account
 
Geregistreerd: 20 juli 2004
Locatie: Support N.W.
Ziggo Internet: A-I-Extra, Ubee EVM3200, Sitecom Gigabit/XR
DTV: Humax / PVR
Berichten: 1.054
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door migroen
Vandaag is de snelheid ook weer super traag. Diverse meetingen gedaan en kom gem. uit op 1078 kbps en dat voor Power.

Dus Helpdesk gebeld en weer de klachten neergelegd zoals altijd na een verhoging snelheid van MK.

Morgen komt er een monteur langs. Er werdt aangeven als het aan mijn installatie ligt er 29 euro voorrijkosten worden berekend. Ik heb toen aangeven dat als dat het geval is ik de discussie met MK wel start. In hun systeem kunnen ze zien dat die al de 3 keer is na een verhoging.
Maar ik ben blij dat er snel een monteur langs komt.

Wat mij wel steeds opvalt is dat als je aangeeft dat er veel meer mensen last hebben van dit probleem er nooit een reactie van de helpdesk komt. Ze geven daar gewoon geen antwoord op.


Nog wat tips voor de mensen die ook problemen hebben en de helpdesk gaan bellen. Dit scheelt je weer in de kosten en dat je opnieuw moet bellen.

1. Zorg dat je direct met het kabelmodem bent verbonden zonder een router er tussen.

2. Ga naar: http://speedtest.multikabel.nl/speedtest.php en doe deze test minimaal 3x. Ik moest dit van de heldpesk uitvoeren en de uitslagen doorgeven. Het scheelt dus als je dat al hebt gedaan. Dan hoef je niet opnieuw te bellen of lang aan de lijn te blijven.

Maak een printscreen van de resultaten en bewaar deze met vermelding van datum en tijd. Altijd handig om aan de monteur te laten zien en ook MK kan zien dat je deze test hebt gedaan dus je hebt dan ook een beter onderbouwing.

3. Vraag om je ticketnummer.

Hoop dat je wat hebt aan deze tips.
Quote:
"Er werdt aangeven als het aan mijn installatie ligt er 29 euro voorrijkosten worden berekend"
Dat klopt, de medewerker is wettelijk verplicht de klant hierop te wijzen.
Quote:
"In hun systeem kunnen ze zien dat......" Klopt ook, elk gesprek wordt gelogd, elke snelheids meting die een klant gedaan heeft (mits via MK) is zichtbaar, elke verandering in de modem is zichtbaar voor de medewerker.
Quote:
"Wat mij wel steeds opvalt is dat als je aangeeft dat er veel meer mensen last hebben van dit probleem er nooit een reactie van de helpdesk komt. Ze geven daar gewoon geen antwoord op."
Ook dat klopt. elk geval is een geval apart. je mag nooit - bijvoorbeeld - een snelheidsprobleem van jou vergelijken met een snelheidsprobleem verderop in de wijk of straat. die kan aangesloten zijn op een andere versterker, kan zijn/haar huisinstallatie totaal anders hebben dan bij jou.
Medewerker ZIET of er meer problemen zouden kunnen zijn in dezelfde straat of wijk, maar geeft daar geen commentaar op naar de klant, maar geeft dit intern WEL door.
tip 1: correct, router KAN een vertekend beeld geven.
tip 2: test met circa 10 minuten tussenruimte. deel 2: prima, goede informatie voor de monteur. hij zal de test zelf ook gaan uitvoeren.
tip 3: prima.

succes,
Tom