Los bericht bekijken
  #2  
Oud 4 oktober 2007, 10:35
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard Re: internetsnelheid na 01-09-2007

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door newdeep
Dit zijn natuurlijk geen opties want ik draai al jaren op deze manier.
Toch is het even belangrijk om vast te stellen of het intern bij jou zit, of dat er iets met je modem niet in orde is. De signalen van het modem en de kwaliteit van de verbinding kan de helpdesk op afstand bekijken.
Wat er op je eigen computer en huis netwerk-installatie gebeurt niet. Met de "oude" snelheid van 7Mbit had je misschien geen probleem, maar nu de snelheid op 12Mbit zit kan dat dus te snel zijn.

- Heb je de PC rechtstreeks aangesloten op je kabelmodem of zit er nog een router tussen ?
- Gebruik je een kabel-ethernet of doe je het draadloos ?

Oudere types router gebruikten een 10Mbit ethernet poort, moderne een 100Mbit. Als de router met 10Mbit werkt kun je nooit je snelheid halen.
Ook kan het zijn dat de ethernet-kaart in de computer blijft hangen op 10Mbit instelling ipv 100Mbit en dan haal je ook nooit je snelheid.
Verder kan software op de achtergrond de snelheid negatief beperken, waardoor je tegen een maximum aanloop.

Om dit vast te stellen laat de helpdesk je dan meestal een paar testjes doen, door in veilige mode zonder firewall te werken. Daarmee sluit je een aantal zaken uit, maar niet alles.

Beste kun je even testen zonder router ertussen mocht je die hebben, en om zeker te zijn dat het niet in je ethernet-aansluiting van je PC zit kun je ook met een andere computer of laptop van iemand anders even testen. Als de snelheid daarmee ook te laag blijft zit er vermoedelijk echt een probleem in je modem of signaal. Is het met andere PC of zonder router wel goed, dan ligt het aan je eigen spullen die de snelheid niet aan kunnen en moet je daar een oplossing zoeken.