Los bericht bekijken
  #28  
Oud 29 september 2007, 22:27
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door cra1n
Heeft iemand een tip voor mij?

- Dit grafiek kwam uit de programma Grabbit. De netwerk van mijn computer is NU aangesloten met een kabel naar kabelmodem, dus tijdelijk niet via de router.

De grafiek van grabbit zie ik nu NOG STEEDS de lijn uit te vallen. In het begin komt hij ongeveer 1200, na ongeveer 20 seconden daalt hij naar de snelheid van 1200 naar ongeveer gemiddeld 700. Af en toe valt hij uit, dus 2 seconden zoiets op 0, zie grafiek.

Mijn vraag is of dit wel normaal is? Misschien was het ook de probleem dat de spelletje via online soms uitviel...
Zo'n grafiek van een nieuwsserver zegt eigenlijk niets over je snelheid, want het stoppen van het downloaden kan heel veel verschillende oorzaken hebben die niets met je verbinding zelf te maken hebben.
Het kan bijvoorbeeld aan drukte op de server te maken hebben, aan het niet beschikbaar zijn van bestanden enzovoorts.

Je moet op het moment dat je download stopt eens controleren of je dan wel via speedtest.multikabel.nl een goede download speed hebt bijvoorbeeld.

Welke newsserver is dit trouwens ? De server van Multikabel of is dit Eweka ? Ik hoor van meerdere mensen namelijk dat Eweka lang de snelheid niet haalt de laatste tijd, dat ligt dan aan capaciteit op de lijnen tussen Eweka en Multikabel vermoed ik.