Discussie: downloaden
Los bericht bekijken
  #32  
Oud 25 september 2007, 20:16
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.469
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rmvanderlinden
wat ik vreemd vond is dat 1 t/m 3 ok waren en 4 t/m 18 zeer incompleet.
News-servers zijn ooit ontwikkeld voor tekst-berichten. Binary bestanden worden eigenlijk als tekst verstuurd. Maar omdat je niet van die grote bestanden kunt overbrengen met news, wordt elk deel weer in tientallen tot honderden "tekst-achtige" berichten gesplitst. Dus elke van de delen van 10 of 50Mbyte bestaat in werkelijkheid uit vele berichten. Normaal zie je daar niets van, want dat gebeurt allemaal "onder de motorkap" van je newsclient. Als iemand bij Eweka of een andere server iets upload zal dit doorgegeven worden aan de overige newsservers. Bijvoorbeeld Eweka stuurt het dan door aan 10 andere servers. Die 10 andere sturen het ook elk weer door aan xx andere servers. (10 is een fictief getal).
Voordat een server het dus binnenkrijgt moet elk van die honderden berichtjes bij hem binnnen zijn zodat hieruit weer een samengesteld bestand gemaakt kan worden. Zo lang nog niet alle deeltjes binnen zijn zie je een post als "incompleet". Dat wil lang niet altijd zeggen dat hij beschadigd is, bij recente posts wil het gewoon zeggen dat de rest van de berichten nog binnen moet komen. Het duurt dus altijd een aantal uren voordat een post helemaal compleet is. Je kunt dus beter even een paar uur wachten voordat je begint met downloaden. Als je gelukt hebt wordt een post geupload op de server waar jij hem download en dan heb je alleen de vertraging van de uploader, maar in alle andere gevallen duurt het dus een paar minuten tot een paar uur voordat het bij andere servers binnen is.

Dat part 1-3 helemaal compleet zijn en 4-18 zeer incompleet klopt dus helemaal bij een nieuwe post. Van die part 4 t/m 18 die elk uit een paar honderd losse berichten bestaan was dus nog niet alles binnen op het moment dat jij keek.