Los bericht bekijken
  #2  
Oud 15 september 2007, 10:42
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.465
Standaard Re: Slechte ontvangst

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Odi
Ik heb de TV al bij de meterkast gezet en aangesloten zonder
splitter, dit geeft ook geen resultaat.

Zou een antenne versterker verbetering kunnen geven?
Nee, een antenne versterker geeft in jouw geval ook geen verbetering vrees ik, want een te zwak signaal wordt niet sterker of beter met een antenne versterker. Een versterker kun je *alleen* gebruiken om een goed signaal te versterken waarna het een lange kabel of splitter in gaat. De verzwakking van die kabel en/of splitters vang je daarmee op. Een versterker moet dus altijd vóór de eventuele splitter of lange kabels aangesloten worden.

Als je in jouw geval al een slecht signaal op je TV hebt als je de TV rechtstreeks aansluit op de invoerdoos dan kan één of meerder dingen van het volgende aan de hand zijn :

1 - Het kabeltje waarmee je de TV aansluit op de kabel-aansluiting is defect.
2 - De TV zelf is defect.
3 - Het binnenkomende signaal is niet goed.

Wat je nog kunt doen om dit te testen:

bij 1:
Probeer eens een andere kabel te gebruiken.

bij 2:
Is je analoge signaal wel goed wat via dezelfde coax kabel binnenkomt? In dat geval is je digitale Tuner misschien defect. Kijk eens of je je TV bij de buren kunt testen of ga ermee naar de dealer waar je hem gekocht hebt en laat hem daar demonstreren. Heeft hij dan ook blokjes of een slecht signaal dan moet de dealer het maar voor je oplossen.

bij 3:
Probeer eens een andere digitale ontvanger van iemand te lenen, doet die het ook niet goed bij jou en is je analoge signaal ook slecht (veel sneeuw op sommige kanalen) dan is je aansluiting niet in orde en kan Multikabel dat gratis voor je oplossen. Alles dus controleren op de aansluitdoos waar je signaal binnenkomt. Indien je ook kabelinternet hebt, kan het ook nog in de splitter zitten die tussen de kabelaansluiting en de TV aansluiting zit. In dat geval is je kabelinternet misschien ook slecht ?? Probeer eens of je kabelinternet splitter ertussenuit een beter TV signaal geeft. Is het dan wel in orde dan moet je ook via Multikabel laten oplossen.

Belangrijk is dus om even zelf uit te vissen waar het probleem zit. Je hoeft bij Multikabel niet te verzwijgen dat je een Sony TV rechtstreeks gebruikt voor DTV, men kan er alleen geen support op geven als deze om een bepaalde reden niet goed werkt. Maar als je signaal zelf niet goed is geeft men natuurlijk wel support, maar om te voorkomen dat het probleem toch alleen maar je TV is en Multikabel voor niets komt (en je misschien moet betalen) kun je beter zelf even vaststellen of er iets met je aansluiting niet in orde is of dat het toch aan je huis-installatie of TV ligt.