Discussie: Straataanleg kabel
Los bericht bekijken
  #1  
Oud 12 september 2007, 15:01
Duncman's schermafbeelding
Duncman Duncman is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 12 september 2007
Berichten: 1
Standaard Straataanleg kabel

Zit met een probleempje. Ben per 1 augustus verhuist naar een woning waar de vorige bewoners de laatste 30 jaar geen gebruik gemaakt hebben van kabel (tv/radio/internet). Om zeker te zijn van het feit dat de aansluitingen in orde waren, in juli gebeld met de helpdesk die mij verzekerden dat de kabel in de meterkast ligt en de verhuizing geregeld kon worden. Volledig gerustgesteld kon de verhuizing/verbouwing beginnen.

Bij het trekken van de kabels 2 weken later kwamen we erachter dat er geen zogenaamde groene kabel in de meterkast ligt. Belletje nr 2 was het gevolg en nadat de werknemer de tekeningen bestudeerd had, kreeg ik weer te horen dat het in de meterkast moest liggen. Ik met lamp onder de vloer, geen kabel. Dag later belletje nr 3 gedaan en te horen gekregen dat de collega een fout gemaakt had en de aansluiting in de woonkamer moest uitkomen. Woonkamer geinspecteerd, niets gevonden. Dan maar bellen om een monteur langs te laten komen. Ook hij kon geen kabel vinden bij het huis en nu blijkt het opgegraven te moeten worden uit de straat omdat de kabel nog ergens op de rol ligt en nooit gelegd is. Ondertussen is wel de hele voortuin door een hoveniersbedrijf aangepakt en liggen er superstrakke siertegels in.

Afgelopen maandag even gebeld over de procedure en blijkt de tuin toch open te moeten en de volgende dag zou er contact worden opgenomen over de datum wanneer ze het gaan doen. De mevrouw vertelt erwel bij dat de kosten voor MK zijn omdat ze verantwoordelijk zijn tot aan de meterkast. Vandaag belletje 6 gedaan omdat ik niet gebeld was voor de afspraak, kreeg ik te horen dat het afhangt van mij wanneer ik de offerte teken. Had de vorige medewerkster een foutje gemaakt en blijken de kosten voor de aannemer en monteur nu voor mij te zijn! Ben nu een beetje het spoor bijster. Na al die tegenstrijdige berichten is het moeilijk te geloven wat er nu gaat gebeuren.
Feit blijft wel dat als ze me initieel goed hadden ingelicht, de kabel makkelijk gelegd had kunnen worden toen de hoveniers toch al 20 kuub grond uitgegraven hadden en het probleem nooit had ontstaan.
Wie kent dit soort situaties en weet welke rechten/plichten beide partijen hebben?