Los bericht bekijken
  #219  
Oud 10 september 2007, 20:39
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.453
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Rocco
Ik zal nog eens wat toevoegen aan het onderwerp. Ik ben bij mij nog eens gaan testen omdat ik ook begon te twijfelen of mijn wlan de snelheid wel aankon. Ik heb de laptop van mijn werk eens met kabel aangesloten wat een stuk beter leek te werken. Hierna een kabel op mijn vaste PC aangesloten waarna ik de bestanden vanuit Amsterdam wel op 1,4 Mb binnen haalde. Dit bleek echter van korte duur. Ik zit nu weer op +- 1Mb/s. Ik ben ook eens wat grote knoppix DVD's gaan downloaden via www.knoppix.org. Je kan verschillende lokaties kiezen om te downloaden. Het vreemde is dat als ik de ftp van quicknet kies ik de ISO binnen haal met 300 kb/s. Dit haal ik ook als ik de server van HCCnet kies. Maar als ik Belgacom uit België als server kies dan haal ik met 1 lijn en wireless wel 1,42 Mb/s. De volle snelheid dus. Ik heb trouwens ook al bij 2 mensen in Schagen gezien dat ze dezelfde snelheidsproblemen hebben. Het heeft dus denk niets te maken met Hippo of Anna Paulowna.
Toch is het moeilijk om conclusies te verbinden aan wat je schrijft, want het zou best kunnen dat de ftp server van quicknet druk is en de download snelheid van elke client beperkt is tot bijvoorbeeld die 300KB.
Dat geldt voor elke site waar je download trouwens, hoe sneller je internet verbinding, hoe meer je zult merken dat bepaalde servers de snelheid niet halen omdat ze per verbinding beperkt zijn.
Maar waar je wel je snelheid moet halen is als je vanaf de newsserver van Multikabel download, of als je het 100MB bestand gelijktijdig vanaf beide speedtest servers van quicknet ophaalt.

Maar als je snelheid echt niet boven die 300KB uitkomt ook als je meerdere downloads gelijktijdig doet heb je wel een probleem. Als je dit dus inderdaad wel hebt, maar dan wel vanaf enkele sites wel snel kunt downloaden, wil je dan eens een traceroute (tracert [hostnaam] ) doen en de output eens posten. Lopen de routes binnen het Multikabel netwerk dan anders naar bijvoorbeeld die belgocom server vergeleken bij die hccnet of quicknet server ??. Wel op hetzelfde moment doen dan je download, liefst de tracert dan tijdens het downloaden doen.