Los bericht bekijken
  #13  
Oud 6 september 2007, 23:40
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door The_Doman
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie
Vermoedelijk wordt er elke nacht om 1 uur een synchronisatie uitgevoerd van de smartcard gegevens in de Multikabel database met het systeem van Casema.
1 uur? ik krijg die melding altijd om 01:54.
De synchronisatie actie zelf zal ook enige tijd kosten. Ik vermoed dat ze om 1 uur een job starten die de gegevens uit de Multikabel Irdeto database ophaalt, vervolgens alle oude smartcard gegevens van de Multikabel abonnees in de Casema Irdeto database weggooien en dan de opgehaalde smarcard gegevens er weer in zetten. Door deze manier van werken ontbreken er dus korte tijd gegevens van de Multikabel abonnees waardoor je na een paar minuten die E19 krijgt als de oude EMM informatie verlopen is. Het zou daarom handiger zijn als ze alleen de verschillen zouden bijwerken in de database van Casema, maar zo'n programma is wat complexer.

Afgezien daarvan is het tijdstip natuurlijk ook niet zo handig gekozen. Grote kans dat namelijk klanten in het weekend om 1 uur 's nachts nog TV zitten te kijken. Maar goed nadenken voordat je iets doet is niet het sterkste punt van Multikabel.