Los bericht bekijken
  #4  
Oud 5 september 2007, 22:18
niseno70's schermafbeelding
niseno70 niseno70 is offline
Member
 
Geregistreerd: 11 februari 2005
Locatie: Spanbroek - Multikabel
Ziggo Internet: Familybundel - Webstar
DTV: Samsung DCB-B270R
Berichten: 41
Standaard

Klachten niet goed werkende Nummerherkenning
Tot op heden waren alle extra faciliteiten op het gebied van telefoonverkeer een exclusiviteit van KPN. Daarnaast zorgt KPN voor de kwaliteit van alle diensten op haar netwerk door eisen te stellen aan de faciliteiten en producten die op haar netwerk werden aangesloten. Momenteel is het aanbod van telefoondiensten vergroot door onder ander het aanbod via Kabelbedrijven en VoIP diensten via het World Wide Web.


Hierdoor is het niet direct duidelijk aan welke technische eisen (nationaal of internationaal) de producten en diensten dienen te voldoen.
Nummerherkenning
Voor de faciliteit van NummerHerkenning wordt door KPN gebruikgemaakt van het protocol DTMF, welke de data direct voor het eerste belsignaal stuurt. De VoIP leverancier gebruiken modems/routers die voor deze faciliteit gebruik maken van het protocol FSK, welke direct na het eerste belsignaal gestuurd wordt.


De technische mogelijkheden zijn bij het FSK protocol veel groter dan bij de oudere DTMF signalering. Bijvoorbeeld naast het weergeven van het nummer van de beller(CLIP = Calling Line Information Presentation)biedt deze dienst ook de mogelijkheid van NaamWeergave (CNIP = Calling Name Information Presentation)
Klachten
De huidige Siemens Gigaset toestellen ( A160/260, C450/455, E450/455 en de S450 SL550) hebben de mogelijkheid dat zij met beide protocollen (FSK en DTMF) kunnen werken. Daarnaast ondersteunen onze toestellen ook de CNIP mogelijkheden. Echter, omdat een CNIP database in Nederland (nu) niet bestaat, melden verschillende providers dat zij deze dienst niet ondersteunen. Wij hebben vastgesteld dat zij wel het stuurcommando verzenden en daarna geen (of lege) regels. Hierdoor ontstaat nu de verwarring.
Omschrijving
Onze Gigaset toestellen verwachten na het stuurcommando de data voor de naam te ontvangen. Omdat deze niet komt, wordt op de display “onbekend” weergegeven. Bij de comfort(E,S en SL)toestellen is het display zo groot dat ook het nummer van de beller in de linkerbovenhoek wordt weergegeven. Omdat de display van de A160/A260 beperkt is tot één regel, wordt natuurlijk alleen “onbekend” getoond. Het CLIP nummer wordt wel in de bellerslijst opgenomen. Indien het nummer van de beller in het (interne)telefoonboek is opgeslagen, wordt de daarbij opgeslagen naam weergegeven.
Oplossing
Omdat de toestellen correct functioneren is de oplossing de service provider te verzoeken het CNIP commando niet mee te zenden. Bij een aantal modems heeft u ook de mogelijkheid de signalering van FSK naar DTMF om te schakelen. Vraag de service provider welke mogelijkheden hij biedt.


File:d:/../serviceform/nummerherkenning.doc


Datum: 08.09.2006


Jaap.Klunder