Discussie: Motorola niet goed?
Los bericht bekijken
  #2  
Oud 1 september 2007, 11:58
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.466
Standaard

Het grootste deel zijn geen errors maar informatie-meldingen en helemaal normaal bij het opstarten van je modem.

De enige errors is een melding over een poging de firmware te updaten. Dat zien we bij heel veel meldingen en zou best een normale melding kunnen zijn als er geen firmware versie voor jouw type modem beschikbaar is omdat dan de checksum niet klopt.

Een IP-adres hoort normaal niet te wisselen, dat wisselt alleen indien het subnet waar je zit opnieuw ingedeeld wordt en je op een ander segment gezet wordt. Normaal krijg je steeds hetzelfde ip-adres indien je tenminste dezelfde computer of router met hetzelfde MAC-adres aangesloten laat zitten. Het IP-adres zit dus gekoppeld aan het unieke MAC adres van je netwerk-kaart of router. Als je trouwens een andere computer of router aansluit op je modem, moet je dat eerst resetten.

Dus de vraag:
Hoe vaak krijg je een ander ip-adres ?
Heb je dan gewisseld van PC ?

Normaal heb je een leasetijd van 40 dagen en in die tijd wisselt je ip-adres dus zowiezo nooit, na die 40 dagen krijg je hetzelfde adres terug. Zelf heb ik al iets van anderhalf jaar hetzelfde IP-adres.

Wat wel nog kan is dat je je firewall te streng hebt ingesteld en dat hij niet alle DHCP verkeer doorlaat waardoor je lease niet vernieuwd kan worden. Ik dacht als je een computer voor de eerste keer aanmeldt, dat je dan een leasetijd van 1 uur krijgt, na dat uur gaat je PC of router de lease verlengen en krijgt hij een lease van 42 dagen. Als die tweede keer niet goed gaat verloopt je ip en gaat hij een nieuwe vragen en zal dat proces weer opnieuw beginnen.

Het ip-adres is dus normaal niet afhankelijk van je modem, maar van router of pc die erachter zit. Hoe dat in jouw geval zit weet ik natuurlijk niet, maar misschien kun je wat met deze info.