Los bericht bekijken
  #193  
Oud 1 september 2007, 11:49
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.452
Standaard

Eh .... niemand boos worden, de tips zijn niet voor iedereen van toepassing ....

Het kan zijn dat er wel degelijk een gelijk probleem speelt, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Wat hebben we de laatste tijd gezien:

1 - Een probleem met X-tra in een gebied in de Wieringermeer en omgeving, daar is de snelheid voor Xtra al een tijdje lager en daar zie je nu ook Power klanten die de nieuwe snelheid niet halen of zelfs lager uitkomen dan vroeger.

2 - Een probleem in een gebied (wat me nog niet helemaal duidelijk is) waarbij downloads van bepaalde servers traag is, zoals de normale speedtest-site, de newsservers en andere Multikabel servers en sommige externe sites. Doen die mensen de speedtest van ns0.multikabel.net (zie de links hierboven), halen ze wel de juiste snelheid.

3 - Problemen die eigenlijk individueel zijn. Dat kan komen door een probleem met het modem, een router die de nieuwe snelheid niet aankan, een computer die door hardware of configuratie de nieuwe snelheid niet aankan.

Of je onder 1/2/3 valt, of een combinatie hiervan probeerde ik een beetje uit te vissen met de vragen. Het probleem -2- leek mij een probleem van een 'toevoerlijn' naar een bepaald gebied. We hebben wat traceroutes geprobeerd en toen viel het op dat als een web/testsite via een andere route naar die persoon liep de verbinding wel snel was. Dus zou je dan denken dat er op een bepaald traject in de glasvezel-ring vertraging optreedt. In dat geval zal een monteur dus niets aan je verbinding zelf kunnen vinden, want die is gewoon goed.

Probleem-3 kan door een monteur opgelost worden, want meestal is dit een signaal-probleem.

Probleem-1 is misschien hetzelfde als probleem-2, dat weet ik niet. Maar misschien kunnen de mensen die problemen hebben eens met een traceroute kijken indien ze op de ene site heel traag zijn (bijvoorbeeld newsserver) en op de ns0.multikabel.net speedtest wel snel zijn hoe de routes lopen binnen het multikabel netwerk. (in een dos-venster 'tracert [naam van de server] ", bijvoorbeeld tracert news.quicknet.nl of tracert ns0.multikabel.net