Discussie: singaal ?
Los bericht bekijken
  #3  
Oud 26 augustus 2007, 09:47
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.450
Standaard Re: singaal ?

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ray0000
maar in het menu van de humax (fox) staat mijn signaal sterkte op 8 % , de kwaliteit op 100%, de beg. Op 15 a 50 , is dit normaal of is dit toch te zwak ? zou ik ook de groene kabel van multikabel rechtstreeks op het verdeel stuk kunnen aansluiten ,zonder dat deze eerst in een muurdoos gaat en dan van daar uit weer in de verdeler , dit zou dan toch weer wat db schelen zou ik denken , maar kan dit ook ?
Nee dat kan niet, daar heb je een andere verdeler voor nodig.

Die 8% op de Humax IR-Fox zou ik me niet druk om maken, want ik heb op veel kanalen 10-15% aan "signaal-sterkte". Dat is niet een getal wat de ontvangstkwaliteit aangeeft, want die is bij mij ook 100%. Die 100% is een goede indicatie van de signaal kwaliteit. Is het signaal werkelijk te slecht, dan zou je op veel kanalen een continue hakkelend en stilstaand beeld hebben. Ook als je een analoge TV aansluit op je kabelaansluiting waar de DTV box zit zou je bij een te zwak signaal veel ruis moeten zien. Zie je dat niet dan is er dus geen probleem. De BER (Bit Error Rate) moet wel nul blijven. Is dit hoger dan heb je af en toe fouten in je data door een zwak signaal.

Dit is volgens mij meer een 'kosmetisch probleem' van de IR-fox die van huis uit dus een laag signaal aangeeft in sommige situaties terwijl de ontvangstkwaliteit gewoon goed is.

Edit:
Ik zie net dat je ook schrijft dat de "beg 15 to 20 is", ik neem aan dat je de BER bedoelt. Als dit hoger dan 0 (nul) is, is je signaal toch wat aan de zwakke kant. Ik zou eens beginnen met de Humax met een ander kabeltje aan te sluiten op je splitter(s) en eens kijken of je kunt zien waar het signaal-verlies optreedt. Meestal zit dit niet in een splitter, maar is het vaak een defecte coax plug of kabel, vandaar dat ik je adviseer om even een nieuw kabeltje hiervoor te gebruiken. Het zou overigens natuurlijk ook nog de IR-FOX zelf kunnen zijn die defect is, maar daar kom je dan wel achter als het op al je aansluitingen zo slecht is. Sluit hem ook eens direct op de wandcontactdoos aan om te beginnen en daarna langzaam alle versterkers er tussen. Het kan namelijk ook door reflectie op de kabel komen omdat er "boven" iets niet goed zit. Je merkt dan niets op die TV's, maar TV's beneden zouden dan een slechter signaal kunnen krijgen.