Los bericht bekijken
  #6  
Oud 24 augustus 2007, 20:42
niseno70's schermafbeelding
niseno70 niseno70 is offline
Member
 
Geregistreerd: 11 februari 2005
Locatie: Spanbroek - Multikabel
Ziggo Internet: Familybundel - Webstar
DTV: Samsung DCB-B270R
Berichten: 41
Standaard Oerwoud van nummerweergave systemen

"Nummerweergave CLIP
Dit veld geeft aan of het toestel de inkomende bellers kan herkennen op basis van hun telefoonnummer en de naam van de beller op het scherm weergeeft. Er zijn verschillende systemen in omloop, zodat je goed moet letten op de comptabiliteit tussen het toestel en de provider", lees ik op internet

Ik denk dat het handig is, als er een lijst door MK opgesteld wordt, welke telefoontypes nu wel of niet werken op de nummerweergave van MK.
Naast DTMF en FSK heb je ook verfijndere systemen als de CNIP en de CLIP. Er worden in de telefoniewinkels vrij dure toestellen van Siemens verkocht met het informatiebordje "geschikt voor kabeltelefonie" terwijl dat in de praktijk niet goed werkt. Bij een drietal zaken in Hoorn heb ik telefoons gekocht met de mededeling, meneer zoek het thuis maar lekker zelf uit en als het niet werkt, komt u maar weer terug en dan kunt u kijken naar een ander toestel.
Ook een gerenommeerde zaak bij mij op het dorp wist niet dat de Siemens Gigaset AS265 niet goed op kabeltelefonie werkt. Ze beweerden van hoog en laag van wel. Ik word er een beetje pisnijdig van en kabeltelefonie bestaat al langer dan vandaag. Soms heb ik het idee om weer terug te gaan naar de KPN en bij de Primafoon een goed toestel te kopen, die zijn allemaal KPN-compatible.

Als het over CLIP gaat, hoe moet ik dan letten op de comptabiliteit met MK. Ik heb drie dure Siemenstoestellen in mijn huis gehad en het werkt niet naar behoren.

Als MK daadwerkelijk gaat fuseren, moet het netwerk van de grootste kabelprovider van Nederland, zondermeer alle toestellen aan kunnen.
Inderdaad FSK telefoons, maar niet alle FSK telefoons werken op de doorgifte van het MK-netwerk.

Ellenlange mails naar MK en naar Siemens ten spijt. Het werkt niet en het gaat ook niet werken. Siemens, nota bene de Mercedes onder de huistelefoons.

Ik vind het in en in triest dat de grootste kabelreus hier geen weet van
heeft. Van Clip zijn diverse systemen in omloop. Siemens werkt op FSK en heeft een Clip functie. Waar staat nu welke Clip op het MK netwerk werkt. Ik denk dat ik maar ga internettenplusbellen bij de KPN.
Het toestel kan FSK en DTMF aan.