Discussie: En dan nog dit....
Los bericht bekijken
  #18  
Oud 23 augustus 2007, 19:59
mvennik's schermafbeelding
mvennik mvennik is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 23 december 2004
Locatie: Hoorn
Berichten: 15
Standaard

Citaat:
Er is op dit moment geen regelgeving voor de volgorde waarin kabelbedrijven zenders plaatsen in hun digitale pakketten. Ook is het Commissariaat voor de Media vooralsnog niet van plan regelgeving te maken voor de indeling van kanalen. Dat verklaarde Publieksvoorlichter Evita Westfa op vragen van digitalekabeltelevisie.

In Groot Brittannië heeft de Ofcom een regulering opgesteld, o.a. om te garanderen dat publieke zenders een prominente plaats krijgen in de EPG. Ook in Frankrijk overweegt de CSA regulering van de EPG

In Nederland zijn er tot nu toe geen regels voor de zenderindeling. Dat betekent dat kabelbedrijven vrij zijn om zenders waar ze een commercieel belang bij hebben een prominente plaats te geven. Zo plaatste @Home laatst het homeshopping kanaal Tell Sell op 11, en Liberty TV op 12. Bij deze zenders krijgen de kabelbedrijven een percentage van de omzet.
Ik ben het deels wel eens met (op?)juttertje. De nieuwe zenderindeling slaat kant noch wal en is voor digibeten onder ons, die moeite hebben een favorieten-lijst te maken (dat zijn er meer dan wij denken), natuurlijk heel vervelend bij het zappen. In andere landen is het blijkbaar wel goed geregeld.