Los bericht bekijken
  #3  
Oud 22 augustus 2007, 18:36
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.469
Standaard Re: Nummerweergave bij Siemens telefoons. Wie ervaring?

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door niseno70
Sinds kort heb ik twee Siemens Gigasets in huis de AS140 en de AS150.
Nummerweergave heb ik hier wel op, maar in het display worden afwisselend het nummer en "onbekend" getoond tijdens het oproepsignaal. Ook naderhand als ik op het envelopje klik worden afwisselend het nummer en "onbekend" getoond.
Ik heb de telefoon geprobeerd met iemand met KPN en daar worden de nummers continu getoond en wordt er niet afgewisseld.
Siemens heeft verteld tegen mij dat het CLIP-protocol van Multikabel uitgeschakeld moet worden op mijn lijn. Maar Multikabel weet van niets als het over CLIP-protocollen gaat. Zijn er mensen die met een Siemens bellen op de kabel die ook deze afwisseling van nummer en "onbekend"
hebben en hier ook mee gebeld hebben met Siemens en met de helpdesk?
Volgens mij stelde je al een dergelijke vraag eerder deze maand (zie hier). Sommige (oudere?) siemens telefoon werken niet goed samen met FSK nummermelding, niet alleen bij Multikabel, maar ook bij andere FSK situaties. Siemens geeft dit als standaard antwoord aan de klanten die dan bellen, maar dat is dus niet de oplossing maar eerder een excuus waarbij ze niet weten waar het over gaat.

Maar ik dacht dat je nu een werkende telefoon had, want dat schreef je in je vorige berichten (Gigaset 105) ?

Ik heb hier twee Siemens telefoons die goed werken, eentje is ook een C450IP en nog een oud type gigaset die ik ooit in Duitsland gekocht heb een jaar of 8 geleden. Die had alleen FSK omdat ze dat in duitsland gebruiken en heeft dus nooit op KPN gewerkt maar nu wel op MK

PS (aanvulling):
Misschien (?) betekent die aanduiding dat er geen naaminformatie in de nummerinformatie staat. DTMF kent dit niet en bij FSK wordt dit niet gebruikt. Dus als dat veld leeg is is het dus een 'onbekende' naam. Als je iemand in je telefoonboek hebt staan die je belt (met dezelfde nummers als weergegeven tijdens opbellen) toont je toestel dan soms wel de naam zonder 'onbekend' erbij ?? Het netwerk stuurt dus geen naam-informatie mee en misschien wil je telefoon dit wel tonen. Kun je dat in de config van je telefoon niet wijzigen ?