Los bericht bekijken
  #27  
Oud 20 augustus 2007, 21:03
Carool31's schermafbeelding
Carool31 Carool31 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 20 augustus 2007
Berichten: 3
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Thomas
Stappenplan:

1: Reset het modem, stekker er uit en er in doen. (30 Sec wachten)
2: Haal de spanning van de router
3: Reset het modem
4: Start de router weer

Je zou nu internet moeten hebben. Zo niet, dan hoor ik het..
Sinds vorig jaar september heb ik een Linksys WRT54GS router versie 5.1 en dit werkte samen met mijn quicknet medium abbonement. In november 06 heeft quicknet onderhoud uitgevoerd en sindsdien is het ding niet meer aan de praat te krijgen. We hebben quicknet en linksys gebeld maar zonder resultaat. Nu heb ik gisteren een nieuwe PC aangeschaft en dus was het een mooi moment om de router weer in de lucht te krijgen. Ik had dit forum gelezen en had dus het vertrouwen dat het toch moest kunnen.
Ik heb de PC laten installeren door iemand met veel ervaring met computer smaar ook hij kreeg het niet voor elkaar en hoopte dat overnacht er een IP adres zou komen. Helaas was dat niet zo. Ik heb weinig verstand van computers maar ik ben maar weer begonnen met het clonen van het MAC adres en vervolgens heb ik het stappenplan van Thomas meerdere keren uitgevoerd. Helaas zonder resultaat. Bij stap 3 haal ik overigens weer de spanning van de modem (is dit goed?)
Vervolgens heeft Thomas op 7-6 nog meer tips gegeven met CMD enter ipconfig/all Ik kreeg idd een ip adres van 192.168.1.1 maar helaas nog geen internet. Als ik via http://192 etc in de router ga dan zie ik bij status ook allemaal nullen en geen ip adres.
Degene die de pc heeft geinstalleerd raadde mij aan om quicknet te bellen. De verbinding te laten resetten en vol te houden dat ik geen router had. Dat viel niet meer want 192.169.1.1 is natuurlijk een router. Ze vonden gewoon mijn verbinding, mijn computer en MAC adres. Met de verbinding is niets mis want nu ik mijn kabel er rechtstreeks in heb gedaan heb ik wel internet.

Is er iemand die nog een idee heeft waar ik op zou moeten letten? Dank jullie wel voor het meedenken.