Los bericht bekijken
  #2  
Oud 18 augustus 2007, 22:54
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard

ik heb je topic even verplaatst naar : "kabelinternet verbindingsproblemen" want op zich heeft je probleem niet veel met linux te maken. (ondanks dat je linux gebruikt als o/s)

Weet niet welke resetknop je bedoelt, maar de enige manier om je modem goed te resetten is door de netspanning even uit en weer aan te zetten. Via het menu wat sommige modems via http://192.168.100.1 geven kun je het modem ook resetten. (niet alle modems geven je toegang).

Maar als je modem stabiel is moet je even kijken of je de signaalsterktes kunt bekijken via dat ip adres. Zijn die op het randje of erg goed??
(zoek even in dit forum voor de goede waardes, zijn diverse topics over geweest in het verleden).

Het modem gaat zichzelf ook resetten als hij de verbinding kwijt raakt en niet meer online kan komen. Dit kan komen door een slechte signaalsterkte of andere problemen met je verbinding. Maar het zou ook door een slecht modem kunnen komen.

Heb je dit modem nog maar kort? (omdat je ook schrijft over een future-networks modem) en werkte die future ook slecht soms ?

In elk geval zou ik de helpdesk even bellen en vragen om je signaal na te meten (dat kunnen ze op afstand doen als je modem werkt). Als dat verder goed is en je modem toch spontaan gaat resetten is misschien je modem gewoon defect.