Los bericht bekijken
  #11  
Oud 17 augustus 2007, 13:59
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.453
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door wvdleek
Dit probleem speelt pas sinds eind juli ! Dus die 'standaard' rules zijn pas bijgesteld.
Vóór die tijd kwam alles normaal binnen, OOK met animatiehandtekeningen of briefpapier !

Bij andere ISP's zoals wanadoo en planet en home komen dit soort berichten gewoon binnen !

Hoezo 'standaard'
Misschien verbazingwekkend voor je maar de "standaard rules" veranderen continue omdat de spam-verspreiders hun manier van spam versturen steeds wijzigen. Veel spam wordt de laatste tijd in plaatjes verborgen, dus niet zo verwonderlijk dat "gewone" mail die dus dezelfde manier van versturen gebruikt nu ook voor een trigger zorgt.

Ook niet zo verbazingwekkend dat Wanadoo en Planet hier niets mee doen omdat de diverse spamfilters bij providers slechter werken (ofwel minder spam vangen). De spam-filtering van Multikabel komt bij onafhankelijke tests de laatste tijd als beste uit de bus.

Maar je kunt het spamfilter bij Multikabel zelf zo tunen als je wilt als je bepaalde mail toch wilt binnenkrijgen. Ook het weggooien van mail op de server instellen is natuurlijk erg drastisch. Je kunt dit beter in je email-client regelen, dan raakt er tenminste niets zoek. Je gebruikt het spamfilter van Multikabel dan alleen om de mail te markeren en je client om het op basis van die markering in een trash-map te zetten waar je de fout-gemarkeerde mail zelf weer uit kunt halen als het nodig is.