Los bericht bekijken
  #17  
Oud 16 augustus 2007, 09:46
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Thomas
Misschien is je modem nog niet actief?
Even voor mwbage60 ter verduidelijking:

Als je een nieuw modem krijgt moet je als eerste met je oude modem nog aangesloten via de service-site dit oude modem afmelden. Je kunt dan niet meer internetten met dit modem. De procedure daarvoor staat bij het modem wat je ontvangen hebt als het goed is. Dat afmelden is een optie die je alleen op de service-site ziet staan op het moment dat Multikabel dit aangezet heeft. Is deze optie niet beschikbaar dan kan de helpdesk je oude modem afmelden.

Pas nadat je oude modem is afgemeld kun je het nieuwe modem aanmelden. Dat doe je door het nieuwe modem aan te sluiten en daar direct een computer op aan te sluiten, als je dan met internet-explorer een pagina probeert te openen kom je altijd op dezelfde pagina uit, namelijk de aanmeld-pagina van multikabel. Daar moet je dan met je 'activeringscode' (die heeft iedereen ooit gekregen en is niet gelijk aan de normale inlogcode voor email bijvoorbeeld) en je gebruikersnaam je modem activeren. Pas daarna kun je het nieuwe modem gebruiken. Na een reset van het modem zul je kunnen internetten met de pc direct aangesloten.

Als je daarna zoals Thomas beschreef de standaard dingen uitvoert zou het ook via je WRT moeten werken (mits dit natuurlijk goed staat ingesteld, auto-ip en dns op de WAN poort)