Los bericht bekijken
  #107  
Oud 4 augustus 2007, 17:53
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door GuNNeR
Als je normaal internet is de helft van de data die je ontvangt en verzend upload data, dus het is niet zo dat het 'niet nodig' is.. Ik denk dat het komt door de technische beperkingen aan de zendkracht van de modems
Het is niet zo dat je bij normaal gemiddeld internet gebruik 50% van je download bandbreedte nodig hebt in je upload bandbreedte. De retour-lijn die nodig is om data te confirmeren is maar een fractie hiervan. Je gaat alleen veel upload-data gebruiken als je zelf grote bestanden gaat uploaden. Als ik naar mijn router-gegevens kijk heb ik na de laatste reboot van mijn router 15 dagen geleden zo'n 31Gbyte aan download-data gedaan en 2.6 Gbyte aan upload, dus nog geen 10 procent. Ondanks dat er vrij veel symmetrisch verkeer gebruikt wordt bij mij (veel skype telefoongesprekken en zo via verschillende computers en een webserver waar ook nog wat data vanaf gehaald wordt en dus upload-data verbruikt.

De technische beperking van de gebruikte DOCSIS-2 modems is niet de bottleneck, downstream is maximaal 42Mbit en upstream maximaal 30Mbit van een modem dacht ik. Maar er wordt wel gezegd dat upstream data duurder is dan downstream (maar of dat echt klopt weet ik niet, ken die prijzen niet).

Hoger dan 1Mbit upstream zie je niet veel in ADSL land bijvoorbeeld. Dus de 1.5 Mbit is best veel bij power straks.