Los bericht bekijken
  #2  
Oud 2 augustus 2007, 21:49
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard Re: DNS serv. niet bereikbaar / met ander ip toch internet??

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door petshop
Mijn vraag is nu: ik heb toch maar EEN ip adres van multikabel gekregen? Hoe kan het dat er twee rondzwerven...

Ik heb nu in de router 'hard' ip 82.217.114.11 staan en nu heb ik gelukkig internet. Ik zou het echter prettig vinden als ik 'gewoon' weer alles op automatisch verkrijgen kan zetten.

Groet,

Patrick
Een IP-adres zit gekoppeld aan het MAC-adres van de ethernetkaart die je aansluit op je kabelmodem. Op het moment dat je dus een andere computer of router aansluit moet je het modem even resetten (omdat hij maar met 1 geregistreeds MAC-adres kan praten) en daarna krijg je van de DHCP server een IP-adres toegewezen. Is het MAC adres gewijzigd door de andere PC eraan, krijg je een ander IP-adres. Dus bij elk van de drie pc's zul je een ander IP-adres krijgen als je die direct aansluit op je modem. (dus niet vergeten modem uit/aan te zetten na aansluiten andere pc/router)

"hard" het ip-adres invoeren moet je nooit doen, want dit adres zal op een gegeven moment weer opnieuw uitgegeven worden aan iemand anders en dan hebben jullie beiden geen internet meer.

Wat er nu precies fout gaat bij jou snap ik niet helemaal, je moet dat iets duidelijker omschrijven. Het lijkt een DNS probleem, misschien staat er ergens een route vast in je router. of een foute DNS of zoiets waardoor het omzetten van namen naar ip-adressen niet werkt. Niet alle servers reageren op pings, dus het feit dat je de dns-server niet op ip kan pingen zegt niet zoveel. Een traceroute met het 'tracert [ip-adres]' ipv een ping zegt meer.

Geef eens door wat elk van je pc's als standaard routering/ip configuratie heeft (de output van het commando 'ipconfig /all' in een dos-venster)

In principe is je router degene die het verkeer regelt, daar moet je alles op auto-ip zetten en ook de dns-servers niet hard invoeren, maar door de dhcp server laten toewijzen. Je aangesloten PC's moeten ook op automatisch staan, ook de DNS servers NIET hard invullen, je router geeft die door. Sommige routers geven het adres van de router zelf door als DNS server omdat die dan als caching server werkt. Andere routers geven de DNS servers door van Multikabel.