Los bericht bekijken
  #1  
Oud 2 augustus 2007, 20:59
petshop's schermafbeelding
petshop petshop is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 2 augustus 2007
Berichten: 6
Standaard DNS serv. niet bereikbaar / met ander ip toch internet????

Afgelopen zaterdag kwam ik terug van vakantie en wat bleek: internetverbinding eruit. Ik zal de details verder besparen maar twee dagen later kon ik mijn problemen als volgt classificeren:
- pingen van domeinnamen lukt niet
- pingen van het ip adres van www.nu.nl werkt WEL
- ping van het ip adres van dns servers werkt NIET
- de pc waar ik dit alles mee doe werkt probleemloos als ik de kast aan het netwerk bij mijn zwager hang. Alle drie pc's in m'n woning hebben dezelfde klachten.
- het ertussenuit halen van de router heeft geen effect, pc direct op modem geeft dezelfde klachten.
- het modem is online.

Na nog wat dagen heen en weer bellen zijn vandaag monteurs langsgeweest. Helaas was ik er niet bij maar het eindresultaat was dat zij één van mijn pc's werkend achter hebben gelaten. Het modem is welliswaar vervangen maar dat is vanwege klachten over de telefonie. Ik heb nu een motorola staan.

Vol goede moed heb ik ook mijn 'beneden' pc aangesloten op het modem maar wat blijkt: de oude klachten nog steeds. Gelukkig heb ik het ip/gateway van de werkende situatie opgeschreven en wat blijkt nu:

In nagenoeg alle gevallen geeft het modem ip adres 82.217.114.11 af met gateway 82.217.114.1. Dit gebeurt dus bij mijn router en bij mijn beneden pc. Echter het ip adres dat ik aantrof zoals de monteurs hem hebben achtergelaten betrof 82.217.58.46 met gateway 82.217.58.1. Let wel: ik heb overal automatisch verkrijgen van ip aanstaan.

Beide ip adressen zijn te pingen. Mijn vraag is nu: ik heb toch maar EEN ip adres van multikabel gekregen? Hoe kan het dat er twee rondzwerven...

Ik heb nu in de router 'hard' ip 82.217.114.11 staan en nu heb ik gelukkig internet. Ik zou het echter prettig vinden als ik 'gewoon' weer alles op automatisch verkrijgen kan zetten.

Groet,

Patrick