Los bericht bekijken
  #6  
Oud 31 juli 2007, 12:46
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door The_Doman
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie
Als de overgang vlekkeloos verloopt zal je dit denk ik als volgt kunnen herkennen:
Ben zeer benieuwd of straks met de overgang naar het digitale Casema signaal de Engelse Taalkeuze bij Eurosport dan ook weer hersteld zal worden???

Of zal Multikabel toch weer met een onzinnig excuus aankomen om dit toch weer niet door te gaan geven?
Ik denk dat de rol van Multikabel op Digitale TV gebied uitgespeeld is als de overgang een feit is. Het lijkt me tenminste sterk dat Multikabel nog iets kan instellen/wijzigen aan de kanalen in het digitale TV signaal zoals dat van Casema afkomstig is. Je ziet immers dat Casema nu bezig is om de ontbrekende kanalen die Multikabel wel heeft toe te voegen op het eigen netwerk in nieuwe multiplexers. Het volledige digitale TV signaal voor de Multikabel abonnees komt straks kant en klaar geconfigureerd bij Casema vandaan. Het enige dat er nog aan gedaan moet worden voor de Multikabel abonnees is het switchen van de frequenties die voor de Transport Streams van Casema gebruikt worden aangezien het Casema frequentie plan niet past op het Multikabel frequentie plan.

Alle door Multikabel gebruikte apparatuur voor digitale TV zal uitgeschakeld worden, wat min of meer ook al is aangegeven in het startpagina artikel over de uitbreiding van de klantenservice afdeling:
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door commander
Het is nog niet bekend wat er met het andere pand van Multikabel aan de Helderseweg in Alkmaar zal gebeuren. Hier zijn op dit moment nog de technische afdelingen en staf gevestigd. Dit gebouw gaat dicht.
Ik vermoed dat Multikabel vanwege al deze ontwikkelingen na de jaarwisseling al besloten heeft om helemaal niets meer te doen aan het verbeteren van digitale TV. Er worden hooguit nog kanaal storingen verholpen waardoor abonnees geen beeld en geluid krijgen, maar meer niet. Verder wacht men rustig op het signaal van Casema en dan zijn zij er vanaf. Ik vrees dat het er straks qua support allemaal niet beter op zal gaan worden. In de huidige situatie zie je al dat het voor normale klanten nagenoeg onmogelijk is om een probleem aangekaart te krijgen bij de technische afdeling voor digitale TV van Multikabel. Gelukkig heeft het MGV kanalen waarbij dat wel lukt. Hoe dat echter straks moet gaan als Multikabel zelf in feite niets meer is dan een helpdesk frontend voor Casema dat is de grote vraag. Een direct lijntje naar de technische afdeling voor digitale TV van Casema heeft de MGV (nog?) niet en Casema staat niet bekend als een open organisatie die veel oor heeft naar haar klanten...