Los bericht bekijken
  #4  
Oud 31 juli 2007, 11:30
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Ach, zo zitten we er allemaal wel eens naast. Als de overgang vlekkeloos verloopt zal je dit denk ik als volgt kunnen herkennen:
1. De ontbrekende kanalen die per 15 juli toegevoegd zouden worden zijn aanwezig.
2. De nieuwe logische kanaalnummering is van kracht geworden.
3. De kanalen/Transport Stream indeling is bij Casema anders. Sommige ontvangers zullen dit zichtbaar maken aan de gebruikers door "Incomplete" mededelingen of andere kanaalnaam kleuren als ze opzoek moeten naar de gewijzigde Transport Stream voor een kanaal.
4. Ik ben bang dat we terug zullen gaan naar twee dagen EPG informatie in plaats van vier dagen aangezien Casema op dit moment maar twee dagen EPG informatie heeft.

Ik vrees echter dat één en ander niet vlekkeloos zal verlopen, want momenteel zie ik tenminste geen test Transport Streams waarmee men de ingrijpende wijzigingen aan het testen is. Ik ben bang dat de overgang van het Multikabel signaal naar het Casema signaal zelf een beetje wordt gezien als een test case voor de koppeling tussen Casema en @Home zodat men kan leren van de fouten en problemen die ontstaan zijn bij deze overgang. De digitale TV abonnees van Multikabel zijn immers maar een kleine groep (zo'n 20000), dus kan het niet veel kwaad als het bij deze overgang misgaat.