Discussie: Snelheid X-tra
Los bericht bekijken
  #2  
Oud 27 juli 2007, 12:00
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard Re: Snelheid X-tra

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door aura5107
ik haal gemiddeld 2500 tot 3500 kbps getest bij speedtest.net
Slechte test-site, want ik haal daar ook bij lange na niet de snelheid, terwijl ik wel met volle snelheid van bijvoorbeeld de newsserver of de speedtest-server van Multikabel zelf kan downloaden. Mijn verbinding is dus prima, terwijl speedtest.net aangeeft dat ik maar 50 procent van mijn snelheid haal.

Dat speedtests buiten het Multikabel netwerk een lagere snelheid aangeven komt doordat de lijnen in het buitenland vaak beperkt zijn. Als je iets wilt ophalen op een andere plaats in de wereld ben je afhankelijk van de snelheid van die servers zelf en van de lijnen daar naartoe. Daar hebben Nederlandse internet providers geen invloed op. Je kunt du beter op een speedtest in je eigen netwerk testen om te zien hoe slecht (of goed) je verbinding is.

Dus wat haal je voor snelheid als je http://speedtest.multikabel.nl gebruikt ? (en dan de online snelheidstest kiezen, juiste abbo invullen)

Als je echt je snelheid sinds januari niet haalt en Multikabel het niet zou willen oplossen of je willen terugbellen zou dat droevig zijn. Maar dat is niet wat we gewend zijn en ik denk dat er dus ergens een misverstand is opgetreden. Als je snelheid echt maar 12 procent zou zijn van wat je zou moeten halen heb je recht op een vergoeding lijkt mij. Heeft de monteur dus ook gezegd dat je maar 12 procent van je snelheid haalt en heeft hij daar verder geen actie op genomen ???