Los bericht bekijken
  #24  
Oud 27 juli 2007, 11:05
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.451
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie
In het overzicht van de huidige abonnementen op de startpagina ontbreekt volgens mij nog de specificatie van het XL-lerate abonnement. Is al bekend wat die XL-lerate abonnees voor een aanbod zullen krijgen om over te stappen op bijvoorbeeld Power of X-tra?

Is het verder bekend of de abonnees van Multikabel kosteloos de mogelijkheid krijgen om te downgraden indien zij het niet eens zijn met de prijsverhoging?
Het XL abonnement verdwijnt. Er waren al bijna geen abonnees meer van dit abbo omdat het een overblijfsel uit het verleden was waarvan de specificaties erg slecht waren in verhouding met de prijs. Of er een aanbod voor XL abbo's is is ons op dit moment niet bekend. Ik vermoed dat dit abbo naadloos zal overgaan in Power en dat betekent voor deze mensen dat ze minder gaan betalen en toch betere specificaties krijgen.

De prijsverhogingen zijn voor de meeste abonnees minimaal of zijn juist een prijsverlaging als je ook telefonie mocht hebben. Alleen bij Power- en Xtra- zonder telefonie is dit meer dan bij de overige abbo's. Iedereen kan kosteloos zijn abonnement opzeggen zoals bij iedere tariefswijziging. De opzegtermijn bij Multikabel is altijd al 1 maand, dus iedereen kan altijd elke maand stoppen. Tenzij je een bundel-aanbod hebt genomen met een minimale contractduur van een jaar in het verleden. Ik neem aan dat je dit dan kan ontbinden, hoewel dat jaarcontract te maken had met het 'kadootje' wat je erbij kreeg (Gratis digitale ontvanger of DECT telefoon etc.) dus of daar dan nog iets voor terugbetaald moet worden weet ik niet.

Of gratis downgraden bij tariefswijzigingen ook een mogelijkheid is weet ik niet, opzeggen kan altijd en daarna opnieuw aansluiten, maar dat is voor beide partijen lastig. Theoretisch moet je dan je modem opsturen, je raakt je email-adressen kwijt. Daarna vraag je een nieuw abbo aan, krijgt andere email-adressen en zit dus even zonder internet. Een downgrade kan naadloos, je houdt je email-adressen en betaalt een downgrade-tarief. Dat heb je snel terugverdiend bij sommige wijzigingen.