Los bericht bekijken
  #8  
Oud 20 juli 2007, 14:06
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Ik heb vandaag ook een brief van Multikabel ontvangen over het updaten van de ontvanger:

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Product Manager Televisie
Alkmaar, 18 juli 2007

Betreft: update regelmatig uw ontvanger

Geachte abonnee,

Wij werken constant aan de uitbreiding van ons digitale aanbod en het optimaliseren van onze diensten en techniek.

Het is daarom belangrijk om uw digitale ontvanger van tijd tot tijd te updaten om een juiste werking van uw ontvanger te garanderen. Op www.multikabel.nl/softwareupdate kunt u zien wat de laatste update voor uw ontvanger is en hoe u deze kunt installeren. Na installatie van deze update bent u er zeker van dat u goed voorbereid bent op de toekomst.
Op de webpagina waarnaar verwezen wordt in deze brief is echter helemaal niet te zien wat de laatste update is voor de ontvangers. Als de klanten al de juiste pagina weten te vinden waar die informatie wel gegeven wordt, namelijk de Geschikte Digitale Ontvangers webpagina, dan is ook daar de gegeven informatie incorrect of incompleet. Voor de Humax IR-FOX C is de laatste firmware versie bijvoorbeeld niet 1.01.04, maar 1.00.10. Ook voor de Philips DCR 2020/03 klopt de gegeven laatste firmware versie niet, want dat moet volgens mij 1.13 zijn in plaats van 1.9. Voor de Panasonic TU-DC40RD moet het firmware versie 3.1q zijn in plaats van versie 4.0. En voor de Humax iPVR-9200C en Samsung DCB-B270R wordt niet eens de laatste firmware versie vermeld. Hoe het gesteld is met de juistheid van de vermelde firmware versies voor de overige ontvangers is mij niet bekend, maar het zal mij net verbazen als daar ook nog wat foutjes in zitten. Daarnaast staan de verouderde test firmware releases voor de Humax iPVR-9200C en de Samsung DCB-B270R nog steeds op het kabel netwerk van Multikabel.

Het blijft toch jammer dat ook dit soort informatie verstrekking niet correct en volledig is. Persoonlijk begrijp ik dit niet. Voordat je als bedrijf een dergelijke mailing de deur uit doet controleer je toch eerst of alles up-to-date is op de webpagina's waarnaar je verwijst, of de juiste firmware versies op het netwerk staan en of de gegeven informatie in de brief klopt? Hoe moeilijk kan het toch zijn...