Los bericht bekijken
  #5  
Oud 11 juli 2007, 18:32
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard

Na het lezen van je laatste bericht nog een aanvulling:

- neem aan dat je de kabel getest hebt met een andere pc en dat je daarom zeker weet dat hij goed is.
- Als de PC zowel met router als direct met de modem niet werkt denk ik toch dat je ethernet kaart in de PC stuk is. De harware kan dan nog wel goed zijn, maar de ingang of uitgang kan defect geraakt zijn, bijvoorbeeld door bliksem/statische electriciteit in de buurt. Zie je een verschil in de status van je ethernet poort als je de kabel wel of niet aansluit op het modem of router ?
- weet je zeker dat de ethernet poort niet 'uitgeschakeld' staat ? (bij eigenschappen kun je een poort uitschakelen)
- kan ook nog in de tcp/ip-stack (interne software in windows) zitten, ik weet niet of je een bootable CD van een andere O/S kunt proberen. Als je handig bent kun je misschien een image van ubuntu-linux downloaden en op CD branden met je MAC ??? Daarmee de PC opstarten en kijken of je dan wel een werkende ethernet poort hebt, in dat geval moet je het in windows zoeken. Werkt ubuntu ook niet weet je vrij zeker dat je ethernet poort defect is. Je kunt dan desnoods een losse ethernet kaart in de PC zetten.

Ubuntu kun je hier downloaden, dat is een iso bestand die je op een CD kunt branden (als image branden en dit bestand als bron gebruiken dus niet dit bestand zo op CD zetten, is wel een paar honderd megabyte download) :
http://nl.releases.ubuntu.com/7.04/u...sktop-i386.iso

Je kunt deze CD dan gebruiken om de PC op te starten en te testen. De inhoud van je harddisk wordt niet gewijzigd zo lang je niet gaat installeren. Dat moet je zelf kiezen vanaf het bureaublad, dus je hoeft niet bang te zijn dat je door gebruik van deze CD dan je windows verknoeit.