Los bericht bekijken
  #4  
Oud 11 juli 2007, 18:17
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door vrijevogel
In principe staat/stond de pc (XP-pro) via de airport extreme (router) op de webstar-modem aangesloten. Die heb ik erven tussen uitgehaald zodat het niet aan de router kan liggen. De apple macbook is draadloos via de airport aangesloten en werkt zonder haperen net zoals mijn werkcomputer een mac G5. Die internet/mailt via een utp kabel op airport ook zonder problemen.

Het ligt dus niet aan die router want die zit er geeneens tussen.

Het modem kan het ook niet zijn..., de kabel is niet kapot. De betwerkkaart is voorzover ik het zie in orde, melding op de PC geeft aan dat de hardware in orde is. Aleen geen LAN verbinding.... DHCP staat op automatisch maar het invuldeel blijft leeg. Geen IP-nummer staat er ingevuld? De modem is vanaf de mac aangemeld, bij multikabel weten ze het niet en bij Dell evenmin.....
Allereerst (maar dat weet je misschien al) moet je wel de webstar-modem even uitzetten en weer aanzetten als je de MAC door een andere PC of router vervangt, omdat het kabelmodem maar 1 aansluiting accepteert. Als je een ander apparaat met een ander MAC-adres (unieke code van de ethernet-kaart) aansluit accepteert hij die pas na een reset van de modem.

Maar goed, je hebt dus de router, de MAC heeft wel verbinding met de router en de PC niet. Geeft de status bij netwerkinstellingen nog iets te zien dat de kabel niet is aangesloten of zoiets ? Zie je verschil als je de kabel loshaalt of niet ? Wat voor IP-adres krijgt je MAC ? is dat in de 192.168 serie of krijgt je MAC een 212.127.x.y adres ?