Los bericht bekijken
  #5  
Oud 6 juli 2007, 16:29
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard Re: Digitale tv op mijn notebook?

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Eric Sijm
Toch twijfel ik of ik er in de toekomst geen spijt van krijg (F1 op de commerciele zenders). Ik neem aan dat je in het 'Express Card' slot ook een tuner/CAM module kan plaatsen waar wel een smartcard in past?
Hoewel een PCMCIA slot in een laptop technisch gezien dezelfde aansluiting is als een Common Interface slot in ontvangers of TV's, is de functie niet hetzelfde. Het gebruik van een CAM in een dergelijk PCMCIA slot beperkt zich voor zover mij bekend tot het updaten van de CAM firmware. Het is mij in ieder geval niet bekend dat er DVB viewer software bestaat die een CAM in een PCMCIA slot ondersteund in combinatie met een DVB PC-TV kaart of een externe DVB PC-TV USB ontvanger. Als dat mogelijk was dan zouden de meeste DVB PC-TV kaart fabrikanten er wel voor kiezen om alleen Free-To-Air DVB PC-TV kaarten uit te brengen zonder Common Interface slot en gebruikers te adviseren om achteraf een PCMCIA slot in hun PC te plaatsen voor een CAM willen ze alsnog naar gecodeerde kanalen gaan kijken.


Je zou eens kunnen kijken naar de Anysee E30 Plus DVB-T USB ontvanger met Conax smartcard lezer (geschikt voor Digitenne van KPN). Dan zou je in de toekomst indien gewenst altijd nog eens een abonnement kunnen nemen op Digitenne. Verkrijgbaar bij o.a. Satshop.