Los bericht bekijken
  #143  
Oud 6 juli 2007, 10:43
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.451
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kustlijn
Dit nadat het beeld weer steeds slechter werdt, gisteren omstreeks 02:00 gebeurde hetzelfde.
Lastig probleem, maar lijkt toch iets 'lokaals' bij jou als verder niemand hetzelfde merkt.

Kan bijvoorbeeld instraling van externe bronnen in je huis-installatie zijn. Zelfs bij goede kabels en pluggen kan via een aangesloten apparaat toch signalen van buitenaf terugstralen in je kabels en dan andere apparaten storen.

Probeer eens wat dingen:

Op het moment dat je dit probleem weer ziet:
- Is de signaalsterkte/kwaliteit of BER van een kanaal anders wanneer je dit hebt vergeleken met wanneer je het niet hebt ?
- zet (stuk voor stuk, niet tegelijk) je kabelmodem even uit indien geen resultaat: zet eventuele draadloze router uit, indien zelfde zet DECT telefoon even uit, zelfde voor mobiele telefoons in huis... enzovoorts. Ofwel kijk of iets in je huis wat 'uitzendt' het probleem eventueel veroorzaakt. Zou ook uit je omgeving kunnen komen en dat kun je niet uitschakelen.
- probeer je ontvanger eens om te ruilen voor een tijdje met een kennis of familielid, het kan ook de ontvanger zijn die niet lekker werkt bijvoorbeeld als hij warm wordt of door andere hardware oorzaak. Heb je met andere ontvanger hetzelfde dan is het "iets" in het signaal.
- sluit (tijdelijk) *alleen* de digitale ontvanger via een onverdachte goede kabel direct aan op de kabel, dus zonder splitters erachter en zo. De kans dat je dan last hebt van externe stoorbronnen die op je huisinstallatie instralen wordt dan kleiner.

Kijk of je door systematisch onderzoek kunt vaststellen waardoor het komt.