Los bericht bekijken
  #3  
Oud 4 juli 2007, 22:41
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.456
Standaard Re: Internet werkt behalve alles met quicknet/multikabel?

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Barry
Goeie middag,

Heb een beetje vaag probleem met me internet verbinding en misschien weet iemand hier een oplossing of oorzaak?! Heb al meedere keren met de helpdesk gebeld maar dat schiet niet op, krijg alleen maar te horen dat ik moet wachten en dat ze druk bezig zijn.

Ik heb nu al 2 weken geen toegang meer tot de newsserver en de site van multikabel en quicknet. Ook werken de service sites niet. Ik kan verder perfect serven en overal komen behalve als het iets te maken heeft met quicknet of multikabel.

Volgens mij is mijn modem nu al 5 keer gereset maar ik kan het niet aan de man brengen dat het signaal goed is maar dat mijn IP niet wordt geaccepteerd door quicknet/multikabel onderdelen.

Ik woon in tuitjenhorn(op dit moment zit ik er niet want anders had ik ook niet op dit forum kunnen komen) waar mijn broer ook woont. Hij heeft precies hetzelfde probleem.

Onze Ip adressen beginnen met 82. Zodra ik een proxy invoer(even via rusland) krijg ik weer verbinding met quicknet en multikabel onderdelen. Dit is natuurlijk niet de oplossing want het gaat enorm traag.

Het lijkt wel of iedereen met IP 82.enz geblokkeerd staat ofzo?

Drie weken terug toen mijn verbinding met de newsserver nog goed was kreeg ik opeens regelmatig de melding dat ik teveel lijnen open had staan. Dit terwijl ik er maar twee in gebruik had wat heel normaal is. Een week later was het dus helemaal gebeurd, en tot nu heb ik geen bitje meer kunnen downloaden.

Barry
Inderdaad een erg vaag probleem omdat de Quicknet/multikabel servers niet checken op een ip-range. En zeker de normale website, de service-site en ook de MGV site niet. Het lijkt eerder iets in de routering. Dat zou eventueel nog een fout bij Multikabel kunnen zijn in jouw gebied, vooral omdat je zegt dat andere mensen in jouw buurt het ook hebben. Tenzij die hetzelfde probleem als jij op hun eigen computer hebben.

Ik heb bijvoorbeeld eens meegemaakt met een computer van een kennis waar door een virus/trojan een aantal sites niet meer werkten, en als je probeerde naar een standaard anti-virus site te gaan je bij een vage anti-virus site op de filippijnen terecht kwam.... Maar dan zou je broer en jij hetzelfde moeten hebben dus.

Je kunt eens proberen met een andere proxy of die sneller is als tijdelijke oplossing zodat je wel op dit forum kunt komen. Ik zag leonardo er een noemen in een andere post: http://anonsurf.privestart.nl/

Wil je eens een paar dingen uitproberen en de resultaten melden :

- Kun je wel mail versturen en ophalen via Multikabel ??
- Kun je op geen enkele site die op "multikabel" eindigt komen ??

Je moet een aantal commando's in een zogenaamde DOS-box uitvoeren, voor het geval je niet weet hoe: in Windows XP moet je via startmenu naar bureau-accesoires gaan en daar Command Prompt kiezen. Je kunt ook naar "Start" dan op "uitvoeren" klikken en in het venster daar intikken "cmd" en dan op OK klikken. In alle gevallen zal een zwart DOS venster openen.

Tik dan eens in het DOS venster:
Code:
C:\>tracert www.quicknet.nl
Je zult dan zoiets zien:

Code:
Traceren van de route naar www.quicknet.nl [213.132.182.100]
via maximaal 30 hops:
met daaronder de route die genomen wordt. Kun je dat resultaat eens laten zien hier. Door in dat DOS venster rechts te klikken kun je 'markeren' kiezen en de tekst markeren en daarna kopieren en kun je het plakken in je bericht.

Zie je ook 213.132.182.100 staan als je dat doet of zie je een ander IP-adres staan nadat je resultaten van dit commando krijgt ??

Voorlopig eerst even een antwoord op deze vragen graag...