Los bericht bekijken
  #21  
Oud 1 juli 2007, 12:02
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Goed, alle gekheid op een stokje. Ik speelde even de advocaat van de duivel. In tegenstelling tot wat Multikabel op de Storingen en Onderhoud webpagina aangeeft is er wel gewoon signaal op de commerciele kanalen.

Natuurlijk heb ik even met behulp van een DVB-C PC-TV kaart en wat analyse tools gekeken of er iets aan die signalen veranderd was en dat is niet het geval. Dat kan dan maar één ding betekenen, namelijk dat Multikabel gewoon vannacht de nieuwe digitale pakketten structuur heeft ingevoerd en dat is gigantisch mis gegaan. Ik had eerlijk gezegd niet anders verwacht. Momenteel worden door het Irdeto systeem niet de juiste decoderingssleutels verzonden die bij de verschillende pakketten horen met als gevolg dat de ontvanger de kanalen niet kan decoderen en er dus geen beeld is.

Ik vind het een bijzonder kwalijke zaak dat Multikabel dit soort wijzigingen gewoon in het weekend uitvoert, terwijl je dan weet dat als er ook maar iets misgaat er veel klanten last van zullen hebben en het probleem meestal pas opgelost wordt op maandag als alle werknemers van de afdeling Digitale TV zich er mee gaan bemoeien.

Zoals ik al eerder in mijn opmerkingen min of meer aangaf is het natuurlijk ook zeer slechte zaak dat Multikabel nog steeds de arrogantie heeft om te denken dat ze dit soort wijzigingen onaangekondigd zonder problemen te kunnen doorvoeren. Bij eerdere grootschalige wijzigingen die mis zijn gegaan heb ik er al eens opgewezen dat @Home en Casema tenminste nog een brief versturen aan alle klanten wanneer de wijzigingen exact plaatsvinden. Als klant weet je dan wat er aan de hand is als er iets misgaat en dat het niet aan je eigen huis installatie zal liggen. Het scheelt ook weer veel telefoontjes naar de helpdesk die je toch niet kan helpen omdat Multikabel zelf weer eens aan het klooien is.

Aangezien Mulitkabel niet waarschuwt zal ik het maar doen: Hoogstwaarschijnlijk komt per 15 juli het signaal bij Casema vandaan. Er moet dan dus overgeschakelt gaan worden van het signaal van Multikabel naar het signaal van Casema. Neem van mij aan dat er ook rond die datum weer veel zal misgaan.