Discussie: Twister router
Los bericht bekijken
  #3  
Oud 30 juni 2007, 14:07
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Thomas
Als je de melding krijgt dat een van de netwerkkabels niet is aangesloten, betekend dit vaak dat de router zichtzelf reset..

Vroeger hadden de oude sweex routers hier ook last van. Als ze teveel belast werden, of er de router zat vast kreeg je die melding..

Ik denk dat je het beste je router kunt vervangen door een beter model. Bijvoorbeeld de WRT54G of de Asus WL-500G.. Deze raad ik eigenlijk aan iedereen aan, zelf heb ik ze alle 2..
En in ieder geval dus NIET meer het mac-adres clonen, want als de router zichzelf reset dan zou hij ook zijn MAC clone instelling kunnen kwijtraken. Je kunt dan beter het MAC adres eerst default zetten, daarna alles uitzetten (modem en router), daarna modem aanzetten, dan router aanzetten. Maar als de ethernet poort het niet meer doet na dat vastlopen heeft dit natuurlijk niet veel effect. Dit heeft alleen zin als na een reset van de router de modem hem niet meer wil zien omdat zijn mac-adres is gewijzigd.

Mocht de router zichzelf dan weer eens resetten heb je misschien kans dat na de reset de verbinding weer door gaat lopen.

Maar zoals Thomas al schreef zal een andere router je probleem misschien oplossen. Of controleer eens of er geen nieuwere firmware (ingebouwde software) te downloaden is van de router. Of kijk of hij soms erg warm wordt waardoor hij zichzelf reset en of meer ventilatie dan helpt. Zoniet dan eens een andere proberen....