Los bericht bekijken
  #42  
Oud 25 juni 2007, 20:12
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard Re: digi-1 aansluiten op tv en dvd-recorder

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door RB
Ik heb de Digi-1 vanuit het wandpunt via coax aangesloten. Deze heb ik met de meegeleverde loop (coax) -kabel en scartkabel rechtstreeks op de TV aangesloten. Vervolgens heb ik een (Profigold) HDMI-kabel tussen TV en DVD-recorder geplaatst. De TV geeft hierbij een super beeld (want rechtstreeks digitale invoer), echter het instellen van de DVD-recorder wil maar niet lukken. De installatie van Guide+ loopt voortdurend vast bij het ingeven van de externe ontvanger in het installatie-menu.
Het signaal dat uit je ontvanger komt is niet digitaal, maar analoog. Een SCART aansluiting kan immers alleen analoge signalen doorgeven.

Citaat:
3.GUIDE+ vindt bij laatstgenoemde installatie (dus Digi-1 -> DVD -> TV) veel minder zenders dan @home aanbiedt. Waar ligt dit aan? (tevens neemt de DVD deze zenders niet één op één over van de TV / Digi-1 qua positie; deze optie kan ik ook nergens kiezen omdat in het installatiemenu van de DVD-recorder wordt aangegeven dat de DVD-recorder niet met de TV kan communiceren..)
De ontvanger geeft geen digitale kanalen door via de COAX kabel. De kanalen die de DVD recorder in deze opstelling vindt zijn gewoon de analoge kanalen die op de kabel zitten en via het doorlussen met een COAX kabeltje naar je DVD recorder worden gestuurd. De DVD recorder kan dus nooit via de COAX kabel de digitale kanalen vinden.

Ik heb geen ervaring met GUIDE+ en DVD recorders, maar volgens mij moet je de hele toestand als volgt aansluiten:

COAX: aansluitpunt -> ontvanger -> DVD recorder -> TV
SCART: ontvanger (TV out) -> TV
SCART: ontvanger (VCR out) -> DVD recorder

Hoe dat dan verder in zijn werk gaat met GUIDE+ weet ik niet.