Los bericht bekijken
  #41  
Oud 25 juni 2007, 16:17
RB's schermafbeelding
RB RB is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 25 juni 2007
Berichten: 1
Standaard digi-1 aansluiten op tv en dvd-recorder

Ik ben in het bezit van de dvd-harddiskrecorder Sony RDR-HX750. Deze wil ik aansluiten op een Philips 32PFL5322 en een @home decoder Digi-1 STB 85iR (via @home aangeschaft).

Ik heb de Digi-1 vanuit het wandpunt via coax aangesloten. Deze heb ik met de meegeleverde loop (coax) -kabel en scartkabel rechtstreeks op de TV aangesloten. Vervolgens heb ik een (Profigold) HDMI-kabel tussen TV en DVD-recorder geplaatst. De TV geeft hierbij een super beeld (want rechtstreeks digitale invoer), echter het instellen van de DVD-recorder wil maar niet lukken. De installatie van Guide+ loopt voortdurend vast bij het ingeven van de externe ontvanger in het installatie-menu.

Wanneer ik uitga van het installatiemenu van de DVD-recorder zou ik de Digi-1 op de DVD-recorder (via coax en/of scart) moeten aansluiten en de DVD-recorder via coax en HDMI op de TV. Vervolgens moet ik dan ook nog de G-link op de Digi-1 plakken t.b.v. GUIDE+. Resultaat is dat de DVD-recorder de GUIDE+ installatie wel doorloopt (externe ontvanger is ???, via coax). De kwaliteit van het beeld is echter veel slechter bij deze set-up.

Vragen:
1.wat zou het juiste installatieschema moeten zijn, voor zowel perfect beeld als een juiste werking van GUIDE+ ?
2.Wat voor externe ontvanger (kabel, aards, overige) zou ik moeten invoeren wanneer ik bovenstaand eerstegenoemde installatieschema (Digi-1 -> TV - > DVD) gebruik? Op “geen” of toch “kabel via coax” (komende vanaf TV)? Doordat er geen connectie is tussen DVD-recorder en Digi-1 kan ik ook die G-link niet toepassen? In het installatiemenu geeft de DVD-recorder overigens aan dat hij niet met de TV kan communiceren..
3.GUIDE+ vindt bij laatstgenoemde installatie (dus Digi-1 -> DVD -> TV) veel minder zenders dan @home aanbiedt. Waar ligt dit aan? (tevens neemt de DVD deze zenders niet één op één over van de TV / Digi-1 qua positie; deze optie kan ik ook nergens kiezen omdat in het installatiemenu van de DVD-recorder wordt aangegeven dat de DVD-recorder niet met de TV kan communiceren..)

wie o wie kan me helpen...??