Los bericht bekijken
  #2  
Oud 20 juni 2007, 19:23
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.465
Standaard Re: Downloaden stopt door Belkin router. WIE HELPT?

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door alfredhamstra
Vorige week een router van Belkin gekocht om een draadloos netwerk te krijgen. Door de router treed het probleem op dat downloaden op een gegeven moment stopt... Volgens Belkin kan dit opgelost worden door Quicknet een modemconfiguratie te laten uitvoeren. probleem is dat Quicknet dit niet wil doen omdat ze routers niet ondersteunen. Toch wil ik het probleem oplossen. Kan ik er zelf iets aan doen? Zo nee, ben ik genoodzaakt een andere provider te zoeken (ook een beetje principekwestie)
Is er iemand die me verder kan helpen?
Belkin router: f5d7230
quicknet modem: allied data hlf 810nl87-03

bvd

alfred hamstra
Ik zie aan je IP-adres dat je internet via Quicknet ADSL (Dit even voor de meelezers die dat niet kunnen zien)

Dat je een modem-configuratie (mooi excuuswoord) nodig zou hebben lijkt mij een beetje vreemd. Ik zou niet weten wat daarmee bedoeld wordt. Als de verbinding in het begin wel werkt en na enige tijd downloaden stopt geeft al aan dat het modem goed werkt en dat blijkbaar de router op een gegeven moment stopt met werken. Dat kan allerlei redenen hebben, maar ik verwacht niet dat het aan de configuratie van het modem zal liggen. Wat download je dan precies en gebruik je P2P software ? Sommige routers kunnen namelijk niet goed omgaan met heel veel verbindingen tegelijk (wat bij p2p gebruikelijk is) en crashen dan. Heb je het trouwens alleen op het draadloze deel of hangt je verbinding ook als je via een kabeltje via de router werkt ?

Mij lijkt de kans het grootst dat het aan je router ligt. Bewijs daarvoor zou zijn als je verbinding goed blijft als je rechtstreeks met de PC aan je modem hangt en het dan wel werkt.