Los bericht bekijken
  #20  
Oud 19 juni 2007, 21:59
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door pboes
Als iets goed is dan moet je er toch gewoon van afblijven, ik neem niet aan dat we met een stel hobbyïsten hebben te maken die net zo lang knoeien tot het goed is en het vervolgens weer verprutsen....
Digitale TV is een dynamisch gebeuren. De ontwikkelingen gaan door zoals bijvoorbeeld het toevoegen van DVB ondertiteling door de maker van het kanaal of in opdracht van de maker van het kanaal. Ook zullen er in de loop der tijd ondertitelingstalen bijkomen en soms ook verdwijnen, of er wordt besloten om niet langer teletekst door te geven of juist weer meer vertalingen van teletekst of meer audio kanalen.

In tegenstelling tot analoge televisie kan er dus van alles en nog wat aan een kanaal veranderen dat je als provider actief in de gaten zal moeten houden. Bij digitale TV hoort nu eenmaal ook een stukje adminstratieve informatie (DVB-SI) die de ontvangers nodig hebben om de componenten van een kanaal bij elkaar te rapen en op de juiste manier aan de gebruiker te presenteren. Even simpelweg een kanaal op de kabel zetten zoals vroeger gebeurde met analoge TV gaat niet bij digitale TV. Net zo goed als een netwerk beheerder verstand zal moeten hebben van netwerk protocollen zal een digitale TV beheerder ook verstand moeten hebben van DVB protocollen. Met alleen wat procedures op papier voor het toevoegen en verwijderen van een kanaal kom je er niet meer in het digitale tijdperk. Volgens mij is dat het probleem of wordt dat in ieder geval zwaar onderschat. Ik zou er anders ook geen verklaring voor hebben waarom keer op keer dezelfde fouten gemaakt worden. Als ik ze kan vinden dan zouden zij ze ook moeten kunnen vinden. Het is immers hun vak en ik ben maar een hobbyist.

Waarom ze ook altijd dingen uitproberen op de multiplexers die die beschikbaar zijn voor hun klanten is mij ook een raadsel. Ze beschikken over minimaal één multiplexer voor test doeleinden, maar ze gebruiken die nooit om eerst eens een aanpassing uit te proberen voordat ze op het 'live' systeem aan de gang gaan. Dat zou al enorm veel geklooi schelen waar klanten dan ook geen last van hebben.