Los bericht bekijken
  #28  
Oud 19 juni 2007, 14:46
Adejong's schermafbeelding
Adejong Adejong is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 juni 2004
Locatie: Alkmaar / UPC
Ziggo Internet: Abbo: Alles-in-1-Basis
DTV: UPC Mediabox, Sony KDL-37EX720, Sony KDL-48W605B
Berichten: 276
Standaard

Inrichting kabelbedrijf krijgt vorm
19-06-2007

De directie en OR-en van de kabelbedrijven @Home, Casema, Multikabel en QuickNet, zijn het eens over de integratieplannen die leiden tot één nieuw nationaal kabelbedrijf. Daarnaast is met Abva/Kabo, FNV, CNV Publieke Zaak en VMHP-N een onderhandelingsakkoord bereikt over een Sociaal Plan.

De komende maanden gaan de vier bedrijven een gezamenlijke nieuwe organisatie vormen. Dit gebeurt zonder gedwongen ontslagen. In één Sociaal Plan, dat geldt voor alle medewerkers van de vier organisaties en dat loopt tot 1 juli 2009, worden medewerkers met inzet van actief mobiliteitsbeleid begeleid van werk naar werk, binnen (of zonodig buiten) de onderneming.

CEO Bernard Dijkhuizen: “Het overleg tussen de betrokken partijen was pittig maar steeds constructief. De bedrijven, vakbonden en ondernemingsraden hebben samen de schouders eronder gezet om te komen tot een rechtvaardig en sociaal vangnet voor de gevolgen van het integreren van de vier bedrijven. Een positieve factor vormde verder de coöperatieve opstelling van aandeelhouders Cinven en Warburg Pincus. Het overeengekomen Sociaal Plan weerspiegelt het karakter van de onderneming.”

De volgende stap betreft de uitvoering van de integratieplannen.

Over Zesko Holding BV:
Zesko Holding (@Home, Casema en Multikabel) bereikt 3,5 miljoen huishoudens met kabeltelevisiediensten – de helft van alle huishoudens
in ons land. Met 1,2 miljoen breedbandinternet-, 500.000 digitale tv- en 450.000 telefonie-aansluitingen is het bedrijf de grootste aanbieder van kabeldiensten in Nederland. Bedrijven en instellingen zijn afnemers van zakelijke telecommunicatie-diensten.

Het verzorgingsgebied strekt zich uit over het merendeel van Nederland. Daarmee is de combinatie een landelijke aanbieder met sterk regionale binding. Het bedrijf opereert onder zijn bekende merken met bijbehorende diensten op de markt: @Home, Casema, Multikabel en @Work (het merk voor de zakelijke diensten van @Home).

Bron : Multikabel