Los bericht bekijken
  #1  
Oud 18 juni 2007, 15:59
mvennik's schermafbeelding
mvennik mvennik is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 23 december 2004
Locatie: Hoorn
Berichten: 15
Standaard Helft digitale kijkers kijkt ook "ouderwets"

Wie kijkt ook nog "ouderwets" en waarom?

AMSTERDAM - De helft (51 procent) van de digitale tv-kijkers kijkt ook nog wel via de 'ouderwetse' (analoge) wijze naar de tv. Dat blijkt uit een TNS/NIPO-onderzoek naar zendervoorkeuren. Het onderzoek werd verricht in opdracht van de Stichting Landelijk Steunpunt Programmaraden.
ANP

Door digitale ontvangst kunnen gebruikers veel meer zenders ontvangen en is de beeldkwaliteit ook stukken beter. Voorwaarde is wel dat de gebruiker een apart kastje aanzet, een zogenoemde decoder. Maar liefst 31 procent vergeet regelmatig om dat te doen. Ook zijn er andere redenen om de decoder uit te laten.

Zo geeft 12 procent van de respondenten aan dat digitale televisie storingsgevoelig is. Eenzelfde percentage mensen biecht op dat ze het soms lastig vinden om meerdere afstandsbedieningen (die van de tv en van de decoder) te moeten gebruiken en laat dat daarom achterwege.

Een aantal mensen (8 procent) vindt het kwaliteitsverschil tussen analoog en digitaal zo klein, dat ze analoog blijven kijken. Omdat ze teletekst slecht vinden werken via digitale tv schakelt 6 procent niet digitaal in.