Discussie: volgorde kan anders
Los bericht bekijken
  #2  
Oud 17 juni 2007, 14:28
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard Re: volgorde kan anders

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door marcel2
In deze nieuwsgroep wordt herhaaldelijk gezegd dat je bij een storing eerst overal de spanning er af moet en dan eerst het modem aan, daarna de router en daarna de pc.
Dit is juist maar bij een nieuwe router die een andere ip reeks heeft, moet je eerst de router aanzetten en na pas een kwartier het modem.
Dan is de ip lijst in het modem schoon leeg en herkend het modem dat er een andere router aan zit.
Gaarne reactie.
Tsja, je hoeft de spanning er niet af te halen, dat is alleen maar omdat het dan altijd goed gaat. Je zou ook een reset kunnen doen, maar aangezien niet iedereen dat goed doet is het veilig om het zo simpel mogelijk op te schrijven.

Wat jij zegt dat de router aangezet moet worden en pas een kwartier later de router is niet zo. Kan geen kwaad om het op die manier te doen, maar een beetje overbodig en het gaat dan nog langer duren omdat je router misschien wel gestopt is met proberen een ip-adres te krijgen gedurende dat kwartier.

Een kabelmodem kan maar met 1 "aangesloten pc of router" tegelijk werken. Zodra je het kabelmodem reset is dat nummer weer leeg en kan er een nieuw apparaat aangesloten worden. Een reset is daarvoor voldoende, dus even de spanning eraf en dan weer erop is voldoende. Daarna wacht je even tot het modem weer normaal is ingelogd en alle lampjes normaal branden.

Daarna ze je de PC aan, of de router. Op het moment dat die aangezet worden (ook als het een nieuwe router is) zal hij een nieuw ip-adres opvragen bij Multikabel en dat dan krijgen. Daarvoor hoeft een router dus niet eerst een kwartier aan te staan. Elke keer als de router gereset wordt gaat hij het ip-adres opvragen. Dan moet wel de router op "dhcp client" of "automatisch ip verkrijgen" ingesteld staan, maar dat is bijna bij elk merk al zo als hij uit de fabriek komt.

Juiste volgorde is dus:
- modem aan (wacht even tot modem opgestart en ingelogd is)
- router aan (als je een router hebt, en wacht tot deze is opgestart)
- pc aan.