Los bericht bekijken
  #5  
Oud 13 juni 2007, 14:14
migroen's schermafbeelding
migroen migroen is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 november 2006
Locatie: West-Graftdijk (1486 MK) - Multikabel
Ziggo Internet: Connect en Play Max + Volop bellen
DTV: Horizon + Humax 5050c (2x) + Humax 5200c
Berichten: 1.426
Standaard

Ik herken je problemen van een tijd terug. We waren net overgaan naar telefonie van MK en hadden regelmatig en op onverklaarbare momenten dezelfde problemen met de telefonie zoals je aangeeft.

Na veel heen en weer bellen en aandringen met MK kreeg ik uiteindelijk en ander modem (Motorola SBV5120E). Vanaf dat moment heb ik deze problemen niet meer en bel ik zonder problemen ook als download ik op volle snelheid.

Aangezien dat ook een Webstar was, ik weet alleen niet meer welke is ongeveer 1,5 jaar terug, zou ik bij MK erop aandringen op het modem eens te laten vervangen.

Hoe vaak ik al niet te horen heb gekregen bij problemen dat het aan mijn kant ligt en uiteindelijk toch bij MK lag of aan het modem.

Een paar weken terug is er een grote storing geweest bij MK die 3 dagen duurde en waar ik elke keer te horen kreeg dat het aan mijn kant lag. Dan moest ik ook de LAN verbinding loskoppelen en dan was de ping ook beter. De conclusie was dan ook zal wel een virus zijn of een slechte kabel aan uw kant, want dat stond zo in hun systeem.

Nu zit ik zelf ik de IT dus ik weet wanneer het wel/niet aan mij kant ligt. Als je dan de vraag stelt waarom mijn telefonie het niet doet als de LAN eruit is was het antwoord ....... STIL .....

Ik ben toen elke dag weer gaan bellen en op dag 3 was ik het zat, internet eruit is lastig maar geen telefonie dat kan niet. Dus eiste ik een verklaring van wat er nu aan de hand is.
Toen krijg ik dus te horen dat bij MK zat en er een grote update moest plaastvinden.

Nog wat tips die ik gedaan heb.

Blijf aandringen en eis een oplossing en geef dan ook direct aan dat je de volgende dag weer bel.
Als je 100% zeker weet dat het niet aan jouw kant zit dan kan MK een monteur langsturen. Alleen als blijkt dat het toch aan jouw kant zit dan moet je wel de kosten betalen.

Stuur een klacht per brief naar MK. Daar moeten zij op reageren en dat heeft bij mij na maanden van elende de problemen opgelost. Het duurt dan wel helaas even voordat je wat hoort maar krijg dan ook een contactpersoon binnen MK en als ik die belde dan waren de problemen snel opgelost.
En de belangrijkste:
Noteer de datum / tijd wanneer je problemen hebt. Zo kan MK ook op die tijden eens aan hun kant in de logfiles kijken of er mogelijk iets te vinden is.